Крадецът, опитал да обере дома на д-р Иван Димитров, излязъл

...
Крадецът, опитал да обере дома на д-р Иван Димитров, излязъл
Коментари Харесай

Крадецът, опитал да обере дома на д-р Димитров – излязъл преди близо 6 месеца от затвора

Крадецът, опитал да обере дома на доктор Иван Димитров, излязъл от пандиза доскоро повече от 6 месеца. Той е лежал зад решетките още веднъж поради кражба и бил пуснат през април.

Срещу него е стартирано бързо произвеждане, оповестяват от Районна прокуратура. От държавното обвиняване ще изискат непрекъсната мярка „ задържане под стража” по отношение на него.

Проникването в дома на доктор Димитров е станало нощес, към 22:00 часа до момента в който медикът и брачната половинка му са били на открито. 37-годишният крадец, който е неведнъж осъждан, е разрушил крепко захванати решетки на прозореца на къщата.

За зла орис на крадеца, Димитрови се прибрали, до момента в който той тършувал из дома. Съпругата на медикът хванала в крачка 37-годишния в една от стаите и незабавно повикала полиция.

За минути органите на реда били намясто и задържали крадеца. В него били открити ключ за лек автомобил, отдалечено, няколко бутилки с алкохол, връзка със секретни ключове и други движимости на доктора. Апаша оказал опозиция при ареста.

Надали мъжът е знаел чии дом обира. Припомняме, че доктор Иван Димитров умъртви при самоотбрана крадеца Жоро Джевизов, до момента в който обира работилницата му. За това си действие той бе обвиняем, само че получи оневинителна присъда.

Димитров обаче получи 2 години условно с 3 години изпитатели период за владеене на нелегално оръжие. Именно условната си присъда той е атакувал пред по-горната инстанция. Димитров посредством своите бранители, е подал тъжба до Апелативен съд. В същото време прокуратурата е подала митинг против уневинителната присъда, както и против размера на условното наказване. Жалба има подадена и от околните на Джевизов.

Трупът на Джевизов бе открит в ранните часове на 2 март 2018 година върху капака на кола зад сгредата на Областна администрация в Пловдив, която се намира на метри от къщата на доктора. Припомняме, че Димитров бе арестуван за убийството на Жоро Плъха ден по-късно - на 3 март, а карцерът бе съпроводен с поредност от цивилен митинги. Хората упорстваха, докторът да бъде освободен, защото се е отбранявал.

Така повлияни от гражданския напън или пък съгласно закона на 6 март 2018 година съдът освобождава от ареста Димитров, като по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ Подписка ". Според данните изнесени от прокуратурата и заложени в обвинителния акт на 1 март 2018 година Жоро Плъха решил да извърши кражба. По това време Димитров живее в кооперация до Областна администрация, зад която има двор, в който са разположени шест гаражни кафези. Той употребил първата за работилница, като в интервала на закононарушението доктора бил самичък в дома си, тъй като правел ремонт. На 2 март 2018 година, към 1,30 часа през нощта, доктор Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време забелязал, че лампата не свети и вратата на гаража - работилница била леко открехната. Решил да ревизира какво се случва, помислил, че е осъществена кражба. Като излизал от жилището си, обвиненият взел револвер " Валтер ", модел " PH-9x19 ", за който не имал позволение. Оръжието било заредено с патрони, за чието владеене нямал позволение. Насочил се към гаража, с цел да ревизира дали е осъществена кражба. Там се намирал Жоро Плъха, който бил приготвил разнообразни предмети за изнасяне в найлонови торби.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР