Кръчми и хотели по морето цакат клиентите си с абсурдни

...
Кръчми и хотели по морето цакат клиентите си с абсурдни
Коментари Харесай

Нова такса по морето - Тормоз на готвача

Кръчми и хотели по морето цакат клиентите си с неуместни такси, като да вземем за пример 2,50 лв. за " тормоз на готвача ". Сумата се начислява към сметката, в случай че поискате ястието да се допече.

Проверка на " Телеграф " сподели, че барът в Крапец, който таксува с левче клиент, задето си заредил телефона, надалеч не е единственото заведение на Черноморието, събиращо пари за екстравагантни услуги.

Група туристи в курортното село Кранево останаха неприятно сюрпризирани от спомагателна такса за допичане на лук в локално заведение. В поръчката, която компанията направила, имало и " печен лук на скара ". Сервитьорката донесла ястието, само че общото мнение било, че лукът не е задоволително изпечен, и я помолили да го върне за още малко изпичане.

Желанието на туристите било изпълнено. Компанията се забавлявала както би трябвало, само че когато получили сметката всички останал потресени от написаното " Допичане на лук - 2,50 лв.. " Защо е това ", попитали туристите. " Ами нещо като тормоз над готвача ", дала отговор сервитьорката.

Туристи се оплакват и от таксата " обслужване ", която е до 5% от сметката в крайбрежни заведения. Други пък останали неприятно сюрпризирани, като открили, че сметката им е с 20% повече от предстоящото, а обяснението било, че посочените в менюто цени са без Данък добавена стойност.

Подобни номера кръчмите са въртели и в предходни години. Такса от 20 лв. за празен стол начислили на клиенти в известен ресторант на крайбрежната улица в Созопол през лятото на 2017 година.

Скандалът гръмна, откакто клиенти разгласиха касовата записка, в която под салатите и ракиите фактурираше и цена за " свободни други ". Таксите се калкулират, при положение, че сте заели маса с 6 стола, само че ползвате единствено 4 от тях.

За останалите два незаети олеквате с общо 40 лв. или по 20 лв. за всяко незаето място, обясниха тогава парените туристи.

От управата на заведението се оправдаха, че са приложили мярката, тъй като клиентите се държали жестоко и надменно. Иначе нямали такава процедура да пресмятат в сметката празни столове.

Плажът на къмпинг " Нестинарка " край Царево пък се прочу с такса " шалте " от 5 лв.. Официално чадърите и шезлонгите там костват по 36 стотинки броя, само че действително туристите заплащат по 5 лв. за всяка от екстрите. Уловката бе пусната в ход преди 2 години.

Шезлонгът в действителност е 36 стотинки, само че върви в комплект с шалте, за което щеш, не щеш, ще плащаш петачка. Така комплектът чадър и два шезлонга излиза 15 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР