Кръчмарите слагат жълти жилетки, искат ДДС за хотелите да е

...
Кръчмарите слагат жълти жилетки, искат ДДС за хотелите да е
Коментари Харесай

И сервитьорките на протест

Кръчмарите поставят жълти жилетки, желаят Данък добавена стойност за хотелите да е 5%

И сервитьорките излизат на митинг. От 25 януари бармани и сервитьори ще работят в кръчмите с жълти жилетки в символ на митинг, в случай че не бъдат почетени настояванията им, оповестиха от Българската хотеиерска и ресторантьорска асоциация.

Основното искане на работещите в сектора е да бъде понижено Данък добавена стойност за хотелите, питателните, питейните и заведенията до 5%, както е в Румъния. Според хората от този бизнес, в случай че данъкът бъде понижен, това ще докара до изсветляване на сектора, защото притежателите на комерсиалните обекти към този момент няма да имат причина да крият действителния размер на оборотите и облагата си. Освен това ще се даде опция спестените от ДДС-то средства да отидат за увеличение на заплатите на работещите в бранша.

„ Нашият отрасъл е един от най-регулираните. Ние сме убити от налози и такси, които плащаме ежемесечно и годишно по 41 позиции ”, сподели председателката на БХРА Вени Петрова.

Другите претенции на ресторантьорите и хотелиерте са за анулация на наредбата за запечатване на заведенията от данъчните, предел за издаване на разрешителни за нови обекти, наложителна регистрация по Данък добавена стойност на всички компании в сектора.

От сектора въпреки всичко успокояват, че към ефикасни протестни дейности и затваряне на обекти няма да минат, защото напълно не са безотговорни и не желаят да оставят на улицата работещите си в средата на зимата. По данни на БХРА над 400 хиляди души в България работят в хотелския и ресторантьорския отрасъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР