Кръчмари и хотелиери се гаврят с персонала по морето. Такса

...
Кръчмари и хотелиери се гаврят с персонала по морето. Такса
Коментари Харесай

Хотелиери се гаврят с персонала с такса пералня

Кръчмари и хотелиери се гаврят с личния състав по морето. Такса "пералня ", мухлясали квартири, остарели манджи са единствено част от репертоара, който чиновниците са длъжни да търпят, написа в. "Телеграф ".
В обществената мрежа има десетки затворени групи, в които бармани, сервитьори, камериерки и готвачи обменят горчив опит, написа обстоятелства.бг.
Много постоянно чиновниците се уговарят с бъдещия шеф онлайн или по телефона. Обсъждат се условията, изискванията, заплащането и така нататък
Опарени обаче описват, че обещанията фрапантно се разминават с действителността. Някои шефове оправдават ниското заплащане с обезпечаване на квартира и храна. В същото време обаче притежателите на заведения и питейни заведения пестят пари от квартири, като намемат стая, в която настаняват по повече чиновници.
"Със старта на сезона ни настаниха в едностаен апартамент, а бяхме 5 девойки ", жалва се сервитьорка във Facebook група на работещите по морето. Друг юноша пък споделя: "Работех като рецепционист в Слънчев бряг. По телефона ми беше обяснено, че ще дремя в хотела. Така и стана, единствено че не бях в някоя от свободните саи, а в едно мазе без прозорци. Имах плесен даже по възглавницата ", споделя момчето.
Оплакванията за настаняване в занемарени или даже изостаени бунгала също са десетки. "Бяха ни обезпечили бунгало, което беше пред сриване. Дори никнеше трева от сифона на мивката в спонтанна кухня. Освен това беше цялостно с разнообразни инсекти и беше на километри отвън курорта, а нямахме транспорт до работата ", описа младо момиче.
Някои работодатели пък си измиват ръцете със притежателите на жилищата, в които настаняват личния състав. Така да вземем за пример, макар че спането е гратис, чиновниците си плащали "екстри ". Една от най-куриозните е такса "пералня ". "Независимо от количеството на прането би трябвало да плащаме по 5 лева за услугата ", споделя служащ в Златни пясъци. Друг юноша пък споделя, че хазяинът му желал по 5 лева в допълнение на вечер, с цел да употребява климатика в стаята.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР