Крачката към финала в турнира за Купата на България по

...
Крачката към финала в турнира за Купата на България по
Коментари Харесай

"Левски" срещу "Локо" Пловдив: Последна надежда или нов подвиг

Крачката към финала в шампионата за Купата на България по футбол ще бъде направена през днешния ден (23 юни). А към едно от двете места на значимия мач са е отправили " Левски " и " Локомотив " Пловдив.

Преди две седмици " черно-белите " победиха с 2:0 своя противник в Града под тепетата, а през днешния ден борбата се придвижва на стадион " Георги Аспарухов ". И дава обещание да бъде зрелищна!
" Локо " Пловдив мечтае за още един край след хубава победа над беззъб " Левски " "Смърфовете " направиха голяма крачка към отбраната на трофея си
" Сините " са в неизгодна обстановка да наваксват закъснение в резултата. Но пък към този момент треньорът е различен, а тимът записа първа победа за годината - против " Арда ", и тъждество 3:3 в дербито с ЦСКА.

Мачът ще бъде специфичен за капитана Живко Миланов, който ще изиграе последната си среща с фланелката на " Левски " преди да постави завършек на кариерата си. Тимът от стадион " Георги Аспарухов " игра на край в шампионата преди две години, когато загуби от " Славия " след осъществяване на дузпи. Трофеят пък не е бил в " синята " витрина от 2007 година насам.

Снимка: Lap.bg

Именно подобен напредък и класиране за значимия мач би осмислил тежкия интервал на стадион " Георги Аспарухов ". От началото на годината клубът изпитва финансови компликации, като играчите не са взимали хонорари от няколко месеца.

В " Локомотив " настроението е друго. " Смърфовете " победиха в шампионата преди година за първи път и все по-уверено гледат към втората си Купа на България. Резултатът от първата среща им дава успокоение.

Снимка: Lap.bg

Изглежда, че Бруно Акрапович е насочил всички сили към шампионата, защото в последните два мача отборът от Пловдив записа тъждество с ЦСКА и загуба от " Славия ".

По един състезател ще отсъства и в двата тима. " Локо " гостува в София без Малембана, а " Левски " продължава да е без Деян Лозев.

Развръзката на полуфинала ще стане ясна след 20:30 ч. през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР