КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат

...
КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат
Коментари Харесай

Плажът на Росенец пазен от Жандармерията по суша и от ДПС по вода

КПП на Жандармерята стопира всички, които се пробват да стигнат до плажа на Росенец. Там за 11 часа беше проведено протестно плажуване от Христо Иванов, водач на " Да,България ", който преди дни се опита да дебаркира там, само че беше отхвърлен от охранители от НСО.
От Министерство на вътрешните работи - Бургас оповестяват , че " е основана нужната организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и конфликти ". " Взетите ограничения целят отбягване и ограничение на конфликтни обстановки, запазване на публичния ред и сигурността на жителите. " От там приканват участниците и от двете страни да съблюдават полицейските разпоредби.
От бариерата на Росенец до плажа има три кордона на Жандармерията, оповестиха от BTV.
Междувременно Христо Иванов прикани " плажуващите " да го последват и да пренесат митинга пред общината в Бургас. Причината - съгласно Иванов кметът Димитър Николов дължи отговор за какво не са допускани до авансово съгласуваното място на самодейността.

Той и част от " плажуващите " към този момент са пред постройката на общината и беседват с кмета на Бургас Димитър Николов. " Пред протестиращите пред общината, Кметът на Бургас назова държанието на полицията “грешка ” и се ангажира да отиде персонално на пътя за Росенец и да изиска пропускането на хората. Отивам натам ", разгласи в профила си водачът на " Да, България ".

Христо Иванов и кметът на Бургас потеглят назад към плажа на Росенец, а там сега друга част от " плажуващи " са пред КПП-то на Жандармерията. На към километър от лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който е в нея. Те се пробват да стигнат до мястото на митинга, само че не са допускани. Пред тях има компактен кордон на Жандармерията.
В същото време по море над 20 лодки са се събрали на плажа Росенец, само че хората в тях не могат да слязат на брега.

ОДМВР- Бургас: Взети са ограничения, с цел да се избегне конфликтна обстановка в парк " Росенец " https://t.co/3mUfpNplUk
— Вероника Манолева (@TZRDC6Eok2AaJny) July 11, 2020
На плажа се е опитал да акустира огромен катамаран, само че симпатизантите на Движение за права и свободи са му попречили с мотив, че пристанището е частно.
По информация на BTV - пристанището е благосъстоятелност на Ахмед Доган, закупено посредством активи на частен пенсионен фонд. За това е удостоверил самият той пред медията през вчерашния ден. Жандармерията е на место и не разрешава конфликти.
За малко там имаше и кола за спешна помощ, която обаче взе човек поради жегите, а не поради конфликти.
В момента обаче там са симпатизанти на Движение за права и свободи, които минаха от плажа и се приближиха до " плажуващите ". Дистанцията сред тях е към този момент околоо 300 метра. Разделят ги два плътни кордона на Жандармерията.
Организацията е на младежката организация на Движение за права и свободи. Там има групи от Герман, Кърджали, Хасково и Смолян , съобщи BTV. Сред тях са и водачът на партията Мустафа Карадайъ, и евродепутатът Илхан Кючюк.
" Ние сме миролюбиви, не призоваваме към напрежение или принуждение. Толерантността е в нашите гени ", разяснява пред BTV евродепутатът Илхан Кючюк.
Той не отговори за какво симпатизантите на Движение за права и свободи са се доближили на по-малко от 300 метра от " плажуващите ". " Ние спомагаме по всевъзможен метод на полицията ", сподели единствено той.
Това не са проведени хора. Това са младежи, пристигнали независимо, тъй като за тях доктор Ахмед Доган е политическият водач на Движение за права и свободи, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР