КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от

...
КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява Гешев за „множество нарушения“

КПКОНПИ стартира инспекция на налични сигнали за осъществени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев. Комисията се е самосезирала от изказвания в медиите на министъра на правораздаването Надежда Йорданова.

Според изказванията на Надежда Йорданова, при нея са постъпили голям брой такива сигнали, свързани с дейностите на основния прокурор и негови престъпления.

В тази връзка КПКОНПИ е подхванала дейности по определяне наличието на тези сигнали, с оглед осъществяване на инспекция на изказванията на министър Йорданова, съгласно пълномощията на Комисията по член 6, алинея 1, т. 7 от ЗПКОНПИ.

Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от Министерство на правораздаването.

Междувременно Гешев изпрати до министъра на финансите Асен Василев писмо по отношение на кандидатстване за приемане на помощ по Инструмента за техническа поддръжка, предоставян от Генералната дирекция за поддръжка на структурните промени към Европейската комисия (ИТП). Координационно звено по използване на ИТП у нас е дирекция „ Икономическа и финансова политика “ към Министерство на финансите.

Прокуратурата на Република България е подала искане за осъществяване на самостоятелен разбор от страна на европейски прокурори и специалисти на каузи с висок публичен интерес, които са от подготвеност на Специализираната прокуратура.

Независимият разбор на делата с висок публичен интерес е нужен и би бил потребен в дебата за правосъдната промяна и по-конкретно за бъдещето на профилираното правораздаване в България.

В рамките на междуинституционалния разговор и желанието за съдействие в полза на българските жители Прокуратурата на Република България чака своевременна реакция от страна на Министерство на финансите за съгласуваност за приемане на помощта в границите на Инструмента за техническа поддръжка към Европейската комисия, написа още Гешев.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР