КПКОНПИ внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество на

...
КПКОНПИ внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество на
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска отнемане на имуществото на бивш финансов министър и преподавател в УНСС

КПКОНПИ внася искове за лишаване на нелегално добито имущество на стойност 10 828 351.14 лева Образуваното произвеждане е против Стоян Александров – министър на финансите в интервала декември 1992г.- октомври 1994 година и учител в УНСС.

Обвиненията касаят осъществяване на банкови покупко-продажби /кредитиране/ без надлежно позволение, като от това са породени обилни вреди и са получени обилни непозволени приходи, както и данъчни закононарушения.

Според повдигнатите от прокуратурата обвинявания сред 2012 и 2015 година в София, Бургас, Варна, Плевен, Царево, Видин и Пловдив, Александров, като физическо лице, без нужните разрешителни за това, е предоставял заеми и заеми против годишна рента в размер на 14 до 18 %, в българска и задгранична валута, на общо 61 физически и юридически лица.

Общият размер за заемите и заемите е 541 000 лева, 1 693 160 щатски $ и 3 738 600 евро. Отделно от това сред 2002 и 2009 година, и като шеф на еднолични сдружения с лимитирана отговорност, Стоян Александров е правил банкова активност, без да има нужния за задачата лиценз по смисъла на Закона за банките и Закона за кредитните институции, както и без да е вписан в регистъра на Българска народна банка. Предоставените заеми са общо 13, в размер на 906 400 лева и 9 955 579, 88 евро.

КПКОНПИ приела решение да се внесе искова молба против Александров, и против свързани с него лица и сдружения, за лишаване на нелегално добито имущество на обща стойност 10 376 874.55 лева

Комисията претендира лишаване на пет офиса и два склада в Плевен, апартамент в Сандански, игрална зала с коктейл-бар в София, два магазина в гр. София, солидна двуетажна постройка в гр. София, солидна постройка от етаж и половина и жилище също в София, автомобил, дружествени дялове и парични средства в сметки в разнообразни банки. Върху имуществото, предмет на исковата молба, са наложени възбрани и запори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР