КПКОНПИ с иск за 471 000 лв. срещу него, продал

...
КПКОНПИ с иск за 471 000 лв. срещу него, продал
Коментари Харесай

Началник в толсистемата искал да става Цветелин Цветанов - подсъдим за подкупи бивш шеф на ДАИ

КПКОНПИ с иск за 471 000 лева против него, продал рибарник, с цел да го избави от конфискация

Подсъдимият за подкупи някогашен началник на ДАИ Цветелин Цветанов е един от претендентите за управителна служба в новата толсистема, сподели инспекция на “24 часа ”.

Цветанов беше задържан през март 2016 година Тогава беше шеф на Изпълнителната организация “Автомобилна администрация ” (ИААА, позната със остарялото си име ДАИ). Обвиниха го за началник на незаконна група, която събирала такса “спокойствие ” от превозвачи и търгувала с шофьорски книжки. В дома на тъста му в Долни Дъбник разследващките откриха над 400 хиляди лева, скрити в дрешник, а в жилището му в София - 47 хиляди лева Цветанов заставам повече от 1 година в ареста, а през днешния ден се явява като обвиняем с още 6-има негови подчинени в предишното. Следващото съвещание е на 18 януари.

Останал без работа, Цветелин Цветанов решил да кандидатства за нов висок пост, този път в Агенция “Пътна инфраструктура ”. В края на ноември към този момент уволненият ръководител на управителният съвет Светослав Глосов афишира конкурс за шеф на бранш “Контрол и правоприлагане ” в Националното тол ръководство, което започва с фал на 1 януари. Кандидатстват близо 100 души, само че позволени до състезанието са едвам 17. Един от тях е тъкмо подсъдимият за корупция Цветелин Цветанов. На 3 януари Цветанов и част от позволените се явили на тест за заемане на длъжността. Той обаче не го издържал, излиза наяве от оповестен в четвъртък лист. Така подсъдимият се разминава с шанса да стане шеф в толсистемата.

От АПИ не дадоха отговор на въпрос на У24 часаФ дали имат условие към претендентите си да не са подсъдими за закононарушения. Уточняват, че преди всичко е класиран различен претендент, а не Цветелин Цветанов.

Комисията за нелегално добито имущество (КПКОНПИ) към този момент е завела дело против Цветелин Цветанов с иск за два парцела и налични пари в банкови сметки за общо 471 хиляди лева, научи “24 часа ”. То ще се води в Пловдивския областен съд и стартът е на 11 март, учочняват от КПКОНПИ. Един от парцелите на някогашния началник на ДАИ, който е застрашен от конфискация, е рибарник от 34 дка край Долни Дъбник. Оказало се, че незабавно слес като напуснал ареста, го продал на тъста си Цецо Гетов и тъщата Нелка Гетова. Те живеят в градчето до Плевен. В дрешника на спалнята им проверяващите откриха 400-те хиляди лева, за които се допуска, че са от подкупи. След като КПКОНПИ ревизирали покупко-продажбите, поискали от съда да скапе контракта на продажба на рибарника и договорката е оповестена за недействителна в края на м.г. Причината е, че парите за нея са с незаконен генезис. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР