КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби за отнемане

...
КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби за отнемане
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска отнемане на над 12 млн. лева от Борис Бекяров, обвинен за участие в ОПГ с Божков

КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби за лишаване на нелегално добито имущество в интерес на страната в окръжни съдилища в страната на стойност 18 303 958,20 лева, оповестиха от Комисията.

В претендираната сума са включени 18 недвижими парцела, както и осем моторни транспортни средства.

Единият от исковете е за 12 186 620 лева и е против Борис Бекяров, упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, с началник Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения.

Над 4,3 млн. лева се претендират от наследниците на А.М., като КПКОНПИ е открила доста противоречие в приходите. Обвиненията от прокуратурата са за осъществяване на лихварска активност, без надлежно позволение. В исковата молба пред съда са включени и девет недвижими парцела и едно моторно транспортно средство.

Комисията търси и 73 471,39 от Трифон Филев, който е упрекнат за това, че в качеството си на длъжностно лице - митнически контрольор на Министерство на правосъдието " Калотина ", е взел участие в проведена незаконна група за подкупи.

Останалите средства, претендирани от КПКОНПИ, са от лица, упрекнати като участници в незаконна група за произвеждане и разпространяване наркотици; от упрекнат за документна измама; както и упрекнат за присъединяване в незаконна група за финансови и данъчни закононарушения и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР