КПКОНПИ не установи конфликт на интереси по отношение на държавния

...
КПКОНПИ не установи конфликт на интереси по отношение на държавния
Коментари Харесай

КПКОНПИ не разкри конфликт на интереси при Румен Радев

КПКОНПИ не откри спор на ползи във връзка с президента Румен Радев и е прекратила производството по сигнал против него в останалата му част. Това излиза наяве от решение на комисията оповестено на формалния й уебсайт.
От комисията обобщават сигнала против президента, в който се посочвало, че са налице подозрения за спор на ползи и облагодетелстване посредством служебно състояние на Румен Радев в качеството му на пълководец на Военновъздушни сили по отношение на назначение на Десислава Генчева (в момента Радева) на два щата, макар че втория подобен - пиар на Военновъздушни сили, по устав би трябвало да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя. В него се споделя още, че Военновъздушни сили е плащало наем на жилище, което населява Десислава Генчева в гр. София, в което е живял с нея и самият Румен Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Румен Радев е закупил жилище в гр. София през 2010 година от 143 кв. м. за 168 хиляди лева, което е под пазарните цени на парцелите за интервала в региона. През 2005 година е закупено ведомствено жилище от Министерство на защитата и по едно и също време с това, непозволено е употребено чартърен второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 година

Според комисията в изпратения по електронен път сигнал против Радев не са се съдържали данни за нарушаване на анулирания Закон за попречване и определяне на спор на интерес. От КПКОНПИ означават още, че изказванията в сигнала касаят правни дейности - подписване на контракти за наем и контракт за покупко-продажба на недвижими парцели, осъществени от Румен Радев в качеството му на физическо лице, участник в гражданскоправния оборот, а не като лице, заемащо обществена служба. Както и че не е налице съгласуваност сред Радев и Десислава Генчева преди датата на подписване на гражданския брак.

Комисията показва, че не е открит спор на ползи заради липса на частен интерес на Румен Радев или на обвързвано с него лице.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР