КПКОНПИ не е установила конфликт на интереси по отношение на

...
КПКОНПИ не е установила конфликт на интереси по отношение на
Коментари Харесай

КПКОНПИ не е открила конфликт на интереси при проф. Анастас Герджиков

КПКОНПИ не е открила спор на ползи във връзка с проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ " Св. Климент Охридски ", напомнят от Комисията във връзка медийни запитвания.

Анастас Герджиков разгласи през днешния ден, че ще се кандидатира за президент, повдигнат от предприемчив комитет.

Решението на КПКОНПИ е от 5 февруари 2020 година То е въз основа на сигнал по медийни изявления. Според тях проф. Анастас Герджиков е сключил с неговата майка - проф. Мария Герджикова, контракт за осъществяване на проучване на потребностите по български език и литература в българските общности в чужбина, против което е получила заплащане в размер на 9000 лева проф. Анастас Герджиков е дал писмен отговор пред медиите, че въпросният контракт е подписан на 18 септември 2018г. и не е подписан от него, а от заместник-ректора доцент Георги Вълчев, който е акредитиран да подписва публични документи.

Комисията е открила, че договорът е подписан от заместник-ректора и е координиран от основен счетоводител, Отдел " Правен " и Сектор " Предварителен финансов надзор ", съгласно Инструкция за организация на деловодната активност и документооборота в университета. Също и че Анастас Герджиков не е " упражнил пълномощия " във връзка и с отчета за подписване на контракта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР