КПКОНПИ е образувала производства за установяване на конфликт на интереси

...
КПКОНПИ е образувала производства за установяване на конфликт на интереси
Коментари Харесай

Има ли конфликт на интереси при бивш кмет, общински съветник и шеф на РЗИ?

КПКОНПИ е образувала производства за определяне на спор на ползи по връзки на някогашния кмет на община Костенец, общински консултант от Варна и шефа на Регионална здравна ревизия - Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на комисията.

Решенията за формиране са взети на съвещание на КПКОНПИ, провело се през днешния ден.

Сигналът против някогашния кмет на Костенец е за това, че до момента в който е заемал длъжността, е представлявал и съдружие с нестопанска цел - футболен клуб, което е получило дотация от общинския бюджет, а преценката за това, кои футболни клубове да получат финансиране е била напълно на кмета.

Общинският консултант от Варна се ревизира за това, че той е бил по едно и също време член и на Съвета на шефовете на " Дворец на културата и спорта " ЕАД - Варна, чийто едноличен притежател на капитала е общината, а надзор върху активността на сдружението упражнява Общински съвет - Варна, в чийто състав съветникът по едно и също време гласоподава и такива решения.

Директорът на РЗИ-Стара Загора се ревизира по сигнал, че има и приют на територията на общината, по отношение на който и по отношение на конкурентните му обекти контролът се реализира от подчинените на шефа чиновници от състава на РЗИ.

Комисията би трябвало да се произнесе в период от два до три месеца дали по съответните производства е открит спор на ползи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР