КПКОНПИ бе приета за постоянен член на Мрежата за почтеност

...
КПКОНПИ бе приета за постоянен член на Мрежата за почтеност
Коментари Харесай

КПКОНПИ става част от Мрежата за почтеност

КПКОНПИ бе призната за непрекъснат член на Мрежата за честност (Network for Integrity), оповестиха от Антикорупционната комисия.

Организацията е основана от Върховния орган за бистрота на публичния живот на Република Франция в Париж през декември 2016 година и понастоящем 14 държавни институции от разнообразни страни са нейни непрекъснати членове, а други са със статут на наблюдаващи.

Всички членове на Мрежата не са част от правосъдната власт и извършват функционалности, свързани с прозрачността, етиката и интегритета на държавните чиновници. Сред задачите на организацията са съответни взаимоотношения и поощряване на положителни практики в противодействието на корупцията, както на нивото на другите показани страни, по този начин и на интернационално равнище.

Комисията е поканена да се причисли към Мрежата за честност от Върховния орган за бистрота на публичния живот на Република Франция. След процедура по кандидатстване и позитивен избор от всички членове на Мрежата, КПКОНПИ получи статут на непрекъснат член по време на председателството на организацията през 2021 година от  Националната организация за честност на Румъния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР