Козунакът е един свръхкомбиниран кулинарен шедьовър, и обикновено препоръчвам да

...
Козунакът е един свръхкомбиниран кулинарен шедьовър, и обикновено препоръчвам да
Коментари Харесай

Диетолог: Не ограничавайте яденето след празниците, причинява стрес на организма

Козунакът е един свръхкомбиниран кулинарен шедьовър, и нормално предлагам да се употребява в обособен хранителен банкет – да вземем за пример на закуска, на подкрепителна закуска в 10:00 или 16:00 часа с по-лека напитка, вероятно кафе, чай или разводнен айрян. След празниците да не се минава незабавно към ограничение и да одобряваме единствено плодове и зеленчуци, тъй като внезапните промени в модела на хранене са стрес за организма ", предложи професорът по хранене и диететика проф. Донка Байкова. 

Байкова изясни, че след всеки стрес организмът реагира по непредсказуем метод – ето за какво е добре в идващите дни от светлата седмица да преминем към изразходване на най-вече зеленчуци и плодове.

" Добре е зеленчуците да бъдат одобрявани под формата на супи, а плодовете да бъдат белени, с цел да не одобряваме от химическите съединения, с които се обработват плодовете при тяхното развъждане. Плодовете могат да бъдат печени, сурови, във всякаква форма, само че да не прекаляваме с тях ", поучава диетологът, след което напомни, че по време на празниците, както на Великден, по този начин и на всеки церемониален мотив, е добре да имаме поради, че сред обособените хранения би трябвало да има наложителна отмора за стомаха.

" Затова е добре от тип до тип храна да вършим леки шпации, с цел да дадем опция на храносмилателния тракт да обработи храната. Не е неприятно да започваме деня с чаша напитка – да вземем за пример домашно приготвена цитронада, изцеден сок или по-добре едно смути, което да се разреди с малко вода, всички изброени са разновидности, само че не и газираните питиета – по-добре е те да бъдат избягвани. След това одобряваме някакъв зарзават, плод, салата, предястие, ордьовър, и към този момент по-късно може да се употребява и някаква алкохолна напитка – една чаша за наздравица. След към 30 минути започваме с поднасяне на кулинарните шедьорви, като можем да опитаме от няколко неща по малко, само че още веднъж с шпации от време ".

Диетологът поучава обядът да е с по-леки гарнитури, като е за препоръчване да се заобикалят картофената салата с майонеза, както и съветската салата, предават от БГНЕС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР