Козметици посочиха как ниско гликемичната диета може да помогне в

...
Козметици посочиха как ниско гликемичната диета може да помогне в
Коментари Харесай

Забравете за акнето с тази нисковъглехидратна диета

Козметици показаха по какъв начин ниско гликемичната диета може да помогне в битката против акнето. В продължение на доста години е значимо за човечеството да се разбере дали храненето въздейства на кожата на лицето.

Под ниско гликемична диета се схваща храна с невисок гликемичен показател. Това е индикатор, който дефинира какъв брой бързо след хранене нашата кръвна захар се покачва. В средата на 70-те години на предишния век специалистите откриват, че едно и също количество въглехидрати в разнообразни храни след хранене усилва равнищата на кръвната захар по разнообразни способи.

В науката има от ден на ден и повече доказателства, че въглехидратите играят значима роля в развиването на акне.

Така че кетогенната диета, която съдържа минимално количество въглехидрати, може да помогне при лекуването на акне. Но яденето на храна с висок гликемичен показател води до скок на кръвната захар и равнищата на инсулина. Поради тези скокове, мастните жлези отиват в режим на интензивна работа и отделят повече себум, който запушва порите. Това води до повече акне.

Ето за какво е значимо да се въздържате от храни, съдържащи висок гликемичен показател. Това са питиета с доста захар, артикули от пшенично брашно, десерти, зърнени закуски и други модифицирани храни.

Нисковъглехидратната диета включва артикули с невисок гликемичен показател включват богати на фибри зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и ядки./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР