Козлодуй има голям потенциал да стане притегателен център за културно-исторически

...
Козлодуй има голям потенциал да стане притегателен център за културно-исторически
Коментари Харесай

Министър Ангелкова вижда Козлодуй като център за културно-исторически туризъм

Козлодуй има огромен капацитет да стане привлекателен център за културно-исторически туризъм. По този метод общината ще има опция да се трансформира във все по-търсена и атрактивна туристическа дестинация за четири сезона. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на втория Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй, където тази година се чакат над 2000 гости.

По време на визитата си в града министър Ангелкова организира работна среща с кмета на общината Маринела Николова. Тема на диалозите бяха опциите за развиване на районния туризъм. Поради огромния капацитет на града министър Ангелкова предложи да бъде проведена взаимна полемика за развиването на туризма в Козлодуй и района.

Министър Ангелкова уточни, че през последните години отседналите в града непознати туристи непрестанно се усилват, като най-вече те са от Русия, Украйна и Румъния. Общите доходи от нощувките в общината за миналата година възлизат на близо 30 хиляди лева

В Регистъра на туристическите атракции, основан от Министерството на туризма по данни на българските общини, са включени 7 обекта от Козлодуй, измежду които античните замъци Августа и Региана, корабът „ Радецки “, мястото на слизане на Ботевата чета на дунавския бряг, Аспаруховия вал, Матеевият геран и други, напомни министър Ангелкова.

Тя добави, че доста перспективен за цялото дунавско крайбрежие, а и за община Козлодуй, е маршрутът „ Дунав Ултра “ - най-дългият за туристи велосипедисти у нас – 730 км по поречието чак до Черно море. Той свързва най-северозападната с най-североизточната част на страната и минава през близо 90 обитаеми места. На вторите годишни награди на Министерството на туризма през 2017 година веломаршрутът завоюва първо място в категория “Иновация на годината ” в туризма.

„ Пътят за стабилно развиване на районния туризъм явно е верен и ние като администрация ще насърчим всеки работещ план за по-нататъшното му стимулиране. Принос за този прогрес имат и събития като сегашния фестивал, който е измежду новите туристически атракции в общината, само че съгласно мен има прелестно бъдеще “, заключи министър Ангелкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР