Който във втората половина на август ни попита защо показваме

...
Който във втората половина на август ни попита защо показваме
Коментари Харесай

В търсене на перфектния сладолед

Който във втората половина на август ни попита за какво демонстрираме места, откъдето да си купим сладолед (един тип, че то, лятото, е свършило), на момента му споделяме да си гледа работата. Може по това време на годината отпуската ни и да се е свила до смешните два-три дни, само че има го краят на август, има го и изменчивият септември, че и циганското лято... Все време, когато сладолед - като всеки естествен човек - не отхвърляме.

Тенденцията за предложение на здравословни артикули не пропусна и това наше наслаждение. Затова и в случай че питаме продавачите на сладолед в тези съответни пет места, те ще ни кажат, че за техния са употребявали особено мляко, специфична ванилия, специфични плодове и, естествено, никакви подсладители и изкуствени оцветители. А безличното " особено ", което ние използваме в този момент, там на място ще ни го обяснят изцяло съответно - и географски, и посредством произхода на продуктите.

Но най-хубавото е, че всичките тези сладоледаджийници са на една права - на " Граф Игнатиев ". Добре де, Gelato Amore е на ъгъла с " Шишман " (на нея и се намира), само че пък след ремонта присъщата му тента се вижда отдалече по Графа и човек няма по какъв начин да я пропусне.

Gelato Amore
 Снимка 438565

Първото място, в случай че вървим от Попа към " Славейков ", е и най-новото. Спретнато извън, спретнато и вътре. Няма и скрито-покрито, тъй като машините са зад тила на усмихнатите продавачи.

Същите продавачи ще ни съветват, само че и ще дадат на всеки да опита другите усети - с цел да може да реши избора съгласно усета си.
 Снимка 438583

Интересни за опитване са: еднорог, дъвка, лимон, сорбетата (най-вече това от праскова и от вишна).

Gelato di Natura Sofia

Ако в този сладоледен салон човек попадне на собственичката, ще остане най-доволен. Причината е, че тя приказва за усетите и продуктите с обич, която предава и на купувача.
 Снимка 438557

Тук производството на сладолед се прави зад стъклена витрина, която разрешава на всеки да види по какъв начин се случва магията. А процесът умерено може да бъде следен, тъй като в салона има къде да се седне и да се употребява освен сладолед, само че и кафе, торти и лимонади.
 Снимка 438558

Ванилията тук беше най-нежна като усет, само че и най-плътна. Банан и авокадо е най-странната композиция, която можеше да си изберем - и ни хареса. Работи от 10 до 21 ч.

Dolce Vita Gelato

Ако човек е на площад " Славейков ", няма по какъв начин да подмине това място. Ще го познае и по огромна изкуствена фунийка с ухилен сладолед до входната врата.
 Снимка 438567

Трудно обаче би и останал на място в салона, тъй като върволицата от хора е задоволително огромна, че да накара всеки да отиде да търси по-спокойно място, където да си ближе вкусния сладолед.
 Снимка 438564

Най-нестандартното предложение: черна ванилия. Любителите на какаовия усет ще се радват дълго на сорбето от шоколад. Работи от 10 до 20 ч.

Сладоледен бар Sherry

Настани се на единия от ъглите на площад " Славейков " тъкмо три дни преди да настъпи новата 2019 година А когато отваряш сладоледен бар в края на декември, очевидно имаш планове с изключение на да останеш, и да впечатлиш с появяването си късно.
 Снимка 438559

И в действителност, човек няма по какъв начин да подмине витрината - и поради подредените на нея разнообразни типове сладоледи, и поради много приятната и просторна атмосфера на Sherry. Има и втори етаж, където човек може да се откъсне от човекопотока на Графа и " Славейков " и да забави малко оборотите.
 Снимка 438562

Препоръчваме: ванилия, ягода с бъз, както и шоколада - във всичките му разновидности.

Gelateria Confetti

Ветераните в тази селекция. Предлагат най-вече усети, което не би трябвало да ги успокоява - най-малко съгласно нас. За лятото може да ги намерим освен на Графа, само че и на Витошка и на " Оборище " (отскоро).

Пак за лятото усетите са в пъти повече, в сравнение с през зимата. Което не може да ни откаже да им бъдем клиенти през цялата година, несъмнено.
 Снимка 438561

Никога няма да спрем да си поръчваме от: японския черен сусам, ванилията, ягодата с босилек, шоколада с малини, както и жасмина, зеления чай и ментата, и така нататък

Снимките в текста са направени с най-новия модел на Motorola - motorola one vision
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР