Който във втората половина на август ни попита защо показваме

Който във втората половина на август ни попита защо показваме ...

В търсене на перфектния сладолед.


Който във втората половина на август ни попита защо показваме места, откъдето да си купим сладолед (един вид, че то, лятото, е свършило), на момента му казваме да си гледа работата. Може по това време на годината отпуската ни и да се е свила до смешните два-три дни, но има го краят на август, има го и променливият септември, че и циганското лято... Все време, когато сладолед - като всеки нормален човек - не отказваме.

Тенденцията за предлагане на здравословни продукти не пропусна и това наше удоволствие. Затова и ако питаме продавачите на сладолед в тези конкретни пет места, те ще ни кажат, че за техния са използвали специално мляко, специална ванилия, специални плодове и, естествено, никакви подсладители и изкуствени оцветители. А безличното "специално", което ние използваме сега, там на място ще ни го обяснят напълно конкретно - и географски, и чрез произхода на продуктите.

Но най-хубавото е, че всичките тези сладоледаджийници са на една права - на "Граф Игнатиев". Добре де, Gelato Amore е на ъгъла с "Шишман" (на нея и се намира), но пък след ремонта характерната му тента се вижда отдалече по Графа и човек няма как да я пропусне.

Gelato Amore
Снимка 438565

Първото място, ако вървим от Попа към "Славейков", е и най-новото. Спретнато отвън, спретнато и вътре. Няма и скрито-покрито, защото машините са зад гърба на усмихнатите продавачи.

Същите продавачи ще ни консултират, но и ще дадат на всеки да опита различните вкусове - за да може да прецени избора според вкуса си.
Снимка 438583

Интересни за опитване са: еднорог, дъвка, лимон, сорбетата (най-вече това от праскова и от вишна).

Gelato di Natura Sofia

Ако в този сладоледен салон човек попадне на собственичката, ще остане най-доволен. Причината е, че тя говори за вкусовете и продуктите с любов, която предава и на купувача.
Снимка 438557

Тук производството на сладолед се прави зад стъклена витрина, която позволява на всеки да види как се случва магията. А процесът спокойно може да бъде наблюдаван, защото в салона има къде да се седне и да се консумира не само сладолед, но и кафе, торти и лимонади.
Снимка 438558

Ванилията тук беше най-нежна като вкус, но и най-плътна. Банан и авокадо е най-странната комбинация, която можеше да си изберем - и ни хареса. Работи от 10 до 21 ч.

Dolce Vita Gelato

Ако човек е на площад "Славейков", няма как да подмине това място. Ще го познае и по голяма изкуствена фунийка с усмихнат сладолед до входната врата.
Снимка 438567

Трудно обаче би и останал на място в салона, защото върволицата от хора е достатъчно голяма, че да накара всеки да отиде да търси по-спокойно място, където да си ближе вкусния сладолед.
Снимка 438564

Най-нестандартното предложение: черна ванилия. Любителите на какаовия вкус ще се радват дълго на сорбето от шоколад. Работи от 10 до 20 ч.

Сладоледен бар Sherry

Настани се на единия от ъглите на площад "Славейков" точно три дни преди да настъпи новата 2019 г. А когато отваряш сладоледен бар в края на декември, явно имаш намерения освен да останеш, и да впечатлиш с появата си по никое време.
Снимка 438559

И наистина, човек няма как да подмине витрината - и заради подредените на нея различни видове сладоледи, и заради доста приятната и просторна атмосфера на Sherry. Има и втори етаж, където човек може да се откъсне от човекопотока на Графа и "Славейков" и да забави малко оборотите.
Снимка 438562

Препоръчваме: ванилия, ягода с бъз, както и шоколада - във всичките му разновидности.

Gelateria Confetti

Ветераните в тази селекция. Предлагат най-много вкусове, което не трябва да ги успокоява - поне според нас. За лятото може да ги намерим не само на Графа, но и на Витошка и на "Оборище" (отскоро).

Пак за лятото вкусовете са в пъти повече, отколкото през зимата. Което не може да ни откаже да им бъдем клиенти през цялата година, разбира се.
Снимка 438561

Никога няма да спрем да си поръчваме от: японския черен сусам, ванилията, ягодата с босилек, шоколада с малини, както и жасмина, зеления чай и ментата, и т.н.

Снимките в текста са направени с най-новия модел на Motorola - motorola one vision

Източник: lifestyle.bg