"Който спинка сладко, има чиста съвест", заяви премиерът Бойко Борисов

...
"Който спинка сладко, има чиста съвест", заяви премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов стяга партийния актив в Стара Загора: Който сладко спинка, има чиста съвест

"Който спинка сладко, има чиста съвест ", съобщи министър председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където е на среща с актива на ГЕРБ. Това е първото огромно събиране на ГЕРБ след пандемията, обърна се към цялостната зала кметът на града Живко Тодоров, съобщи БГНЕС.
"Сутринта един от нашите политически другари споделил, че моторът на ГЕРБ го нямал - не е правилно, вие сте нашите мотори, които ни давате сили да продължаваме напред ", обърна се министърът на спорта Красен Кралев към публиката в залата. Уверен съм че ще излезем с триумф на терена, в който политическите ни съперници ни вкараха, и след няколко месеца ще се поздравим с победа.
В отлична форма съм, с цел да ми е нужна поддръжка, заяви министър председателят Борисов. С наслада чух, че Кирил Добрев желал да става ръководител на партия - ами по този начин би трябвало, да излезе и да носи отговорност, а не да се крият зад Орешарски. Българският народ със своята мъдрост е пребъдвал толкоз време - епохи, не сте ли чули приказката "Вола рие, на гърба му пада ", или "Който нож вади, от нож умира " - всички знаете тези приказки. "Което куче ме е залаяло, все е побесняло ", добави Борисов. Затова, благи мои, пред мен не стои въпросът да мисля, че нито съм незаместим, нито ГЕРБ не може без мен. Виждате, че и без Цветанов може да се изпълни залата - а това беше неговата роля. Затова и в този момент партията е демократична. Толкова години е бил до мен, аз неприятна дума не съм споделил, а и не желая вие да казвате. Той се срами от нас - а до през вчерашния ден дружно викахме "Победа и напред ". Пожелавам му триумф на политическия план, слушам, че все хора, работили с нас, ще са в плана му. "Приятна игра ", пожела Борисов на някогашния си съпартийник.
Нито с един от кметовете - на Сливен и на Ямбол, да вземем за пример, няма да скапваме връзките си - би било грозно. И съм уверен, че Цветанов постоянно е правил всичко от сърце и от душа за партията. Озлобяването убива този, който ненавижда. В Библията е казано - бит врага си, не го ненавижда, той самичък ще се изяде в злобата си.
Ние сме градивна партия - единствено до днешния ден каквото сме създали - Тракия, Марица, Люлин, Хемус, тунели, ЖП-линии, зали, в случай че седнем на един лист да пишем, ще излезе ферман. Само метрото са нови 8 станции - фантастични работи. Като суркатчета излизахме предходната седмица от метрото - през минута на НДК, на Подуяне, и прочие - ей по този начин бяхме и ние. Не можете да си визиите какво оборудване на три равнища сме основали.
Сутринта минах по Автомагистрала Тракия - било е мочурище, свлачище, колоните висят на автомагистралата - по какъв начин хората са се умъртвили, по какъв начин Господ ги е запазил, не знам. Сега всички колони се обличат отначало и се вършат - единствено на Тракия са пет мостови уреди. И редом с това Автомагистрала "Хемус " върви на цялостни обороти, добави министър председателят.
Така че не обръщайте внимание на Цветанов и на всеки, който ви ругатни - злобата убива. Ние имаме да построим още - тъй като издигнатото остава за 100 години напред.
Стига ми, че 100-годишната партия, която е с история, друго име, с изключение на "Борисов ", не знае - това е позор за комунистите. Това е срамотия, значи са доста слаби, добави Борисов.
Предстоят значими неща в кратковременен проект - разногласието за финансовата рамка и парите от Европейски Съюз, са нещо доста значимо за договаряния. И президент, и комисарите, пазиме това, което България желае. Влизането в банковия съюз също е доста значимо, всички стартират от чакалнята. Банковият съюз подсигурява, че и проф. Орешарски да се върне, няма да банкрутират банките. Тяхната съществена компетентност - на комунистите, е банкрут, а след това ние им допълваме изчезналите милиарди. Преди две седмици върнахме 300 милиона към Фонда за гарантиране на банковите влогове поради дело в Лондон, заяви още Борисов.
Банковият съюз значи по-малки лихви, и значи, че в случай че влезем в прелом, другите ще ни оказват помощ, добави министър председателят.
Коронавирусът е нещо, с което се майтапим, само че вътрешно всички ни е боязън. Надяваме се, че го няма, а той е тук. Вчера СЗО сподели, че вирусът става по-смъртоносен, и идва втора вълна. В Турция вкараха вечерен час. Без немската стопанска система да започва, ние няма за кого да работим. И мярката 60/40 и 80/20 харчи от мазнинката на страната и от запасите ни, само че изтъняваме окончателно. Безплатни неща няма, и ние се движим по ръба. Няколко месеца с дисциплинираност издържахме, само че усетих, че хората не могат да удържат, и по тази причина пуснахме парковете и градините. А няма верен или погрешен ход, тъй като никой в света не знае какво да прави. Българите забогатяха, обичат да се разхождат, не могат да изчакат да отворят границите към Гърция, сутринта от 7.00 вършат опашка към плажовете и заведенията за хранене, та ме питат непознатите водачи имали ли сме въобще корона, сподели още министър председателят.
Догодина ще е тежкото, за тази година към момента имаме пари от предходната година, само че следващата година светът ще влезе в тежка рецесия, и в случай че политическата класа имаше възприятие за самозапазване, щяха да мислят другояче - щяхме да работим дружно, няма да понесем тази рецесия, в случай че не сме единни, добави министър председателят пред актива на ГЕРБ в Стара Загора.
Въобще не е минала епидемията, няма да затваряме нищо, само че би трябвало да свикнем да се пазим, както се пазим по пътя. Нямам увереността, че е вярно да привеждаме старите ограничения, разгадавам на хората да се пазят, приключи министър председателят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР