Който спаси един живот – спасява целия свят!“ – всички

...
Който спаси един живот – спасява целия свят!“ – всички
Коментари Харесай

Една невероятна история за трудния път на живота и за благодарността

„ Който избави един живот – избавя целия свят! “ – всички сме чували тази мисъл, гравирана върху пръстена на Оскар Шиндлер, който избавените от него евреи му подаряват. Това е и слоганът в уеб страницата на самостоятелната организация „ Конкордия България “, работеща на интернационално равнище, която има за цел да оказва помощ на деца, младежи и фамилии в потребност.

За историята на един подобен млад мъж, изпаднал в потребност , описват в новия епизод на поредицата “Life stories ”. Това е разказът на Димитър Пепелов - Кришната, на 31 години, чиято нелека житейска орис е като същински сюжет за филм.

Роден в оскъдно ромско семейство в Сливен, неглижиран от родителите си и поверен за малко на грижите на болната си баба, в един доста ранен миг от своето детство Димитър остава безусловно на улицата. След това попада в пансион, като годините, прекарани там, дефинира като едни от най-трудните години в живота си.

„ Най-тежката житейска обстановка, в която съм попадал, е когато останах на улицата – без храна, без покрив над главата си, нямах даже и персонална карта. Спасението тогава за мен беше Младежкият дом в Сливен, където ми дадоха вода, храна и заслон, през обществените служби започнаха да ми търсят и работа. “
 Димитър NOVA
Отново в Сливен той се среща с хора, които вземат решение да се погрижат за него и по този начин ориста го води в индийски храм в София , където прекарва повече от година. Чрез познати схваща за фондация „ Конкордия България “ и взема решение да потърси помощ при тях.

„ Те ме избавиха в оня миг от живота ми и ме научиха на доста неща – споделиха ми „ Трябва да учиш, да работиш и да спестяваш по някой лев за квартира, с цел да бъдеш независим и да се оправяш в този живот. Така с тяхна поддръжка започнах да изучавам във вечерно учебно заведение и през 2014-та приключих. Фондацията пое безусловно всички разноски по моя бал, за което съм им безпределно признателен! “
 Димитър NOVA
След завършването си Димитър стартира работа като асистент в кухнята на „ Конкордия “, където се труди и до ден-днешен. Най-щастлив го вършат индийските танци, а огромната му фантазия е някой ден да посети Индия.

Какво още описа Димитър за това какъв брой е значимо да има кой да ти подаде ръка, за сложния път на живота и за благодарността, която струи от сърцето му – вижте във видеото на!
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР