Който смята, че отива във военното училище като в балетна

...
Който смята, че отива във военното училище като в балетна
Коментари Харесай

Каракачанов: Който смята, че отива във военното като в балетна школа, е объркал учебните заведения

Който счита, че отива във военното учебно заведение като в балетна школа, е объркал образователните заведения. Това съобщи през днешния ден в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен министърът на защитата Красимир Каракачанов, който дойде в града във връзка националната акция " Бъди боец ".

Който желае да става офицер, би трябвало да е стегнат, порядъчен, физически и душевен квалифициран, акцентира той. Министърът напомни, че е извършил задължението, който е поел още като депутат за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ". На 1 януари учебното заведение ще стартира да действа като такова, посочи той.

" Военните учебни заведения не са елементарни учебни заведения. Не може да третираш курсантите като студенти. Дисциплината би трябвало да се затегне изрично. Не може във военното учебно заведение да няма строева подготовка, да няма физическа подготовка, да няма носене на караулна работа - това е парадокс. Бъдещите взводни командири, които излизат от военно учебно заведение, да не са дали и един наряд - тази процедура е от две-три години, това ще се промени ", бе безапелационен военният министър.

Той разясни, че упоритостта е в новото ВВУ " да се почне на чисто " като се резервира и разшири преподавателският състав, само че и се вкара ред и дисциплинираност. Според него би трябвало да се усилят бройките и да се отвори вероятността за цивилен специалности, с цел да се извърши със наличие новото учебно заведение. По думите му би трябвало да се откри вид съществуващата авиобаза " Георги Бенковски " и ВВУ взаимно да употребяват инфраструктурата.

Каракачанов заяви за още една своя самодейност - построяването на монумент на Девета Плевенска пехотна дивизия в Плевен, който чака да бъде подготвен през октомври.

В ревюто си министърът напомни стъпките на министерството за модернизиране на авиацията, на военноморските сили и сухопътните войски. Той заяви, че се надява да завърши в границите на месец закупуването за флота на два минни ловци. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР