Който следва каналите на германските антиваксъри в социалната мрежа Телеграм,

...
Който следва каналите на германските антиваксъри в социалната мрежа Телеграм,
Коментари Харесай

Те твърдят, че е обявена война на противниците на ваксините


Който следва каналите на немските антиваксъри в обществената мрежа Телеграм, ще остане с усещането, че Германия се намира в обстановка на злополука. Там се твърди, че е оповестена " война на съперниците на имунизациите ".

Тук не става дума за непринудено проведени митинги, считат наблюдаващи

Който следва самообявилата се " Свободна Саксония " в обществената мрежа Телеграм, ще остане с усещането, че Германия се намира в обстановка на злополука. Новините там са потискащи, приказва се за вилнеещи банди от наемници и за навалица от биячи, които били завладяли улиците на градовете. Твърди се, че е оповестена " война на съперниците на имунизациите ", която се водела от режима на един диктатор.

Тези постинги на " Свободна Саксония " се отнасят не до незаконни банди, а до демократични институции: до определения министър-председател на Саксония Михаел Кречмер, както и до полицията.

Десетки хиляди хора четат тези разгорещени и неведнъж провокаторски известия. И освен това. Чрез обществената мрежа Телеграм постоянно се провеждат и незаконни събирания. Такива имаше в последните дни в десетки градове, а тук-там се стигна и до изстъпления и раняване на служители на реда.

С " помощ " от съветската мрежа Телеграм
Редакцията предлага
Епицентърът на тези митинги е провинция Саксония. Протестите нормално се прикриват под етикета " гражданско неодобрение ". На пръв взор най-обикновени, почтени и съзнателни жители са се събрали, с цел да изразят спонтанното си неодобрение от ограниченията за ограничение на контактите и възможното въвеждане на наложителна имунизация. Както и против политиката на ръководещите.

Според наблюдаващи обаче, участниците в тези сборища са всичко друго, само че не и безобидни. Бенямин Винклер от фондацията " Амадео Антонио " следи развиването на обстановката в Саксония от години и не вижда нищо непринудено в тези митинги.

" Преобладаващата част от тези, които излизат по улиците, са от средите на дясноекстремистката сцена, от така наречен Граждани на райха, последователи на тайни теории, хулигани и хора от различните среди на езотериците ", споделя той. А митингът от ден на ден се поддържа и от дяснопопулистката " Алтернатива за Германия ", която има мощни позиции в Саксония.

Протестите се провеждат и дирижират от самообявилата се " Свободна Саксония " - дребна партия, която обаче в последно време провокира огромно внимание в обществените мрежи, в това число и оттатък границите на провинцията. Тази организация е категоризирана от тайните служби като дясноекстремистка. Голям брой нейни членове са проведени в радикални и неонацистки организации.

Техните подстрекателства и ненавист се популяризират най-вече посредством съветската обществена мрежа Телеграм, чиято централа се намира в ОАЕ. Въпросният месинджър не управлява дебатите на своята платформа, даже и те да съдържат тирада на омразата и подстрекателства, и отхвърля да си сътрудничи в битката против тях с управляващите, в това число и с немските. Това е добре пристигнало за " свободните саксонци ", които са основали същинска мрежа със 100 канала и 80 районни групи - точно посредством Телеграм.

" Основният канал пораства с всеки минал час. Наблюдаваме и задълбочаваща се радикализация в тона и наличията ", споделя Симоне Рафаел от фондацията " Амадео Антонио ".

Все по-радикални стават и митингите. - с факли в ръце и барабани те крещяха и я освиркваха. На мнозина това сборище подсети за годините на уличния гнет, проведен от националсоциалистите.

" Получаваме даже смъртни закани "

Граждански деятели като Дорита Корте от град Плауен също считат, че средите на десните екстремисти и на отричащите ковид в това време стават все по-радикални. " Получаваме закани, даже и смъртни. Понякога намираме в пощенските си кутии мъртви животни ", споделя Корте, чието съдружие " Колоридо " се бори за народна власт и спокойно общуване. Тя счита, че политиката подхваща прекомерно малко дейности против войнствените антиваксъри и техните незаконни митинги.

Новата министърка на вътрешните работи Нанси Фейзър разгласи, че ще подложи на доста деликатно наблюдаване обществената мрежа Телеграм и че против подстрекателствата, насилието и омразата в мрежите ще се работи доста по-решително.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР