Който слага високо моралната летва, трябва да я скача. След

...
Който слага високо моралната летва, трябва да я скача. След
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Който слага високо моралната летва, трябва да я скача

Който поставя високо моралната летва, би трябвало да я скача. След като служебното държавно управление постави толкоз високо летвата, дано да бъде готово да я скача - и то, и всеки един от неговите министри.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

" Казусът с двойното поданство на Кирил Петков е явен. Президентът би трябвало да издаде декрет, с който да го освободи от поста, само че защото нямаме съображение да считаме, че ще го направи, по тази причина се обърнахме към Конституционния съд ", сподели Чолаков.

Той дефинира като " нелепи " обясненията на Петков, че се е отказал от канадското си поданство.

" Ако може с една нотариално заверена декларация да се откажеш, значи с декларация може и да придобиеш поданство. Към момента на заемането на поста той е имал двойно поданство и не е трябвало да приема тази служба ", добави той.

Депутатът обаче съобщи, че от ГЕРБ няма да желаят процедура по импийчмънт, поради назначението на Кирил Петков на поста.

" Той има задоволително други " гайлета " сега - служебното държавно управление, Коронавирус рецесията, бежанците от Афганистан. Има задоволително главоболия, които да взема решение, и дано бъде по този начин добър да го направи ", прикани Чолаков.

По мотив на публикуваните видеа с полицейско принуждение по време на антиправителствените митинги предишното лято, Радомир Чолаков разяснява, че няма естествен човек, който да утвърди сходни дейности, само че вижда прикрит претекст в разпространяването им тъкмо в този момент.

" Абсолютно несъмнено е, че министърът на вътрешните работи не би издал заповед служители на реда да бият жители. Ясно е обаче, че тези фрагменти излизат тъкмо в този миг, с цел да не бъде основано държавно управление с третия мандат, с цел да нажежат в допълнение ситуацията сред ГЕРБ-СДС и останалите партии. Г-н Маринов беше отдръпнат от поста тогава, служителите на реда са осъдени, формирани са наказателни производства, какво още желаете да се случи? ", попита той.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС добави и че задачата на Има Такъв Народ не е да има държавно управление, а да има политическа рецесия, да се върви към разглобяване на политическата система в страната.

" Най-важното за тях сега е да се гласоподава актуализацията на бюджета, след което черджето ще бъде дръпнато и Народното събрание ще бъде разхлабен ", сподели юристът.

Чолаков разгласи, че от ГЕРБ-СДС ще отидат на идните съвещания при президента на следващия ден, преди връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР