Който пусне на пазара храни от животински произход, за които

...
Който пусне на пазара храни от животински произход, за които
Коментари Харесай

Глоба до 15 000 лв. за търговци, предлагащи храни от животни без здравна маркировка

Който пусне на пазара храни от скотски генезис, за които няма здравна или идентификационна маркировка, се санкционира с санкция от 3000 до 5000 лева, а при наново нарушаване - от 5000 до 7000 лева Когато нарушаването е осъществено от юридическо лице или едноличен търговец, се постанова имуществена глоба от 7000 до 10 000 лева, а при наново нарушаване - от 13 000 до 15 000 лева

Парламентът гласоподава на второ четене текстове от Закон за ръководство на агрохранителната верига. Депутатите ще продължат на следващия ден да гласоподават по него.

Основно министрите на земеделието, на опазването на здравето и на стопанската система ще организират държавната политика по агрохранителната верига.

Министърът на околната среда и министърът на земеделието организират държавната политика в региона на генетично модифицирани организми (ГМО) по Закона за генетично модифицирани организми и координират активността на контролните органи, свързани с използването на закона.

Министърът на стопанската система дава отговор за държавната политика във връзка с сигурността и качеството при производството на спиртни питиета, на етилов алкохол и на дестилати от аграрни генезис.

Оценката на риска по агрохранителната верига се прави от Центъра за оценка на риска по хранителната верига по реда на Закона за Центъра за оценка на риска по хранителната верига, дефинира Народно събрание.

Официалният надзор по агрохранителната верига на всички оператори се прави и по тъжби и изявления.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР