Който политик успее да намери златната среда между това да

...
Който политик успее да намери златната среда между това да
Коментари Харесай

Политически психолог: Политиците се лутат да намерят правилния път за комуникация с хората

„ Който политик успее да откри златната среда сред това да приказва на жителите по какъв начин ще се решат техните проблеми, почтено през Европейски Съюз и всички външни организации, това доста повече ще способства в интерес на политиците, в сравнение с компромисното говорене. В момента следим по какъв начин политиците се лутат в сравнение с да намират верния път на връзка “. Това съобщи в изявление за БГНЕС политическият психолог доцент доктор Антоанета Христова.

„ Преди две години се очакваше, че смяната на ръководството ще донесе нещо по-добро за страната. За две години доста легенди се развенчаха, а за мен българските жители станаха по-зрели, те вървят по пътя на узряване що е то народна власт и накъде вървим “, съобщи още тя.

А развенчаните легенди са няколко: един от тях е, че когато един човек идва извън, то това не го прави умел политик. Мит е, че когато си минал леко през прехода от социализъм към народна власт, то това не се връща, т.е. - че ще вървим прогресивно напред и няма да се върнем обратно – сега това остаряло се връща в цялостна мощ. Мит е, че можем да реализираме такова положение на демокрацията, че постоянно всеки ще бъде удовлетворен. „ Тоест, ние се учим сега какво е народна власт, и е напълно обикновено да бъдем изтощени по този път, доста хора да се отчайват и да не отиват да гласоподават, тъй като мислят, че няма смисъл “, разяснява още Христова.

„ Преди две години имаше вяра, само че новите политически субекти разрушиха тази вяра, заличаха митовете, за които приказваме, и сега има огромна част от гласоподавателите, които ще решат, че всичко е изгубено, и ще си останат у дома на изборите през април. В момента я няма силата да излезеш на улицата, в митингите, на които ставаме очевидци, не се събират хора, няма и да се събират, тъй като не им се предлага нищо ново “, разясни още политическият психолог.

Относно психическите резултати върху политиците и каква е тяхната конфигурация сега, специалистът посочи, че те са доста комплицирани. „ Политиците се усещат в доста огромна степен сходно на жителите. От една страна желаят да задържат властта, тъй като това е част от играта, те са част от малцинството ръководещи. Другата част политици – тъй наречените „ болшинство “, желаят да трансформират ръководещите. В тази система малцинство - болшинство е значимо кой води по-добрата връзка, кой ще потвърди, че е схванал протичащото се през последните месеци и има съответна противоположна връзка към гласоподавателите. От тази позиция прави усещане, че през последните месеци водещи фактори на полемика са външните такива, спекулират се тематиките за американско, съветско посолство, Европейски Съюз, а като че ли политиците не схващат от какво имат потребност жителите и по какъв метод това рефлектира върху тях “, съобщи още доцент Христова, след което посочи, че тази тематика не се изговаря прекомерно обективно, разказът е повече върху това какво желаят и какво правят американците, руснаците, Европейски Съюз, с кой да се групираме и кой не, а сега играта в страната е да мотивираш българските жители. „ За тази цел обаче би трябвало да знаеш какво вълнува точно българското население, а сега то не харесва никой от външните фактори. Те се интересуват по тази причина по какъв начин те да оцелеят и огромното снизхождение на вън не подхожда на логиката на психиката на българите през днешния ден “, разясни още психологът.

„ Мисля си, че който успее да откри златната среда сред това да приказва на жителите по какъв начин ще се решат техните проблеми, почтено през Европейски Съюз и всички външни организации, това доста повече ще способства в интерес на политиците, в сравнение с компромисното говорене, дано да забележим дали някой ще помъдрее за това “, добави още политическият психолог Антоанета Христова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР