Който отиде доброволно войник, ще има предимство при кандидатстване за

...
Който отиде доброволно войник, ще има предимство при кандидатстване за
Коментари Харесай

Доброволната казарма ще дава предимство за държавна служба и ВУЗ


Който отиде непринудено боец, ще има преимущество при кандидатстване за работа в държавната администрация или в университет. Това даде обещание военният министър Красимир Каракачанов. Целта е да се привлекат доброволци, защото сега армията изживява кадрова рецесия - има дефицит от към 6000 души, което е най-малко 1/5 от армия, а главната заплата на един професионален боец е 608 лева

Досега Каракачанов не е дал финансова аргументация на начинанието. Спорно е и до каква степен предлаганите екстри биха били законни или ефикасни. Университетите да вземем за пример са самостоятелни, а и в тях има свободни места даже и след пето класиране. 

Идеята е бойците да служат по 6 или 9 месеца, като времето ще зависи от специалността. " Като получат подготовка, влизат в запаса и това би довело до решение на казуса с недоокомплектоването на армията, тъй като една част от тях могат да харесат службата и да останат ", предвижда министърът. Той предлага да бъде въведена швейцарската система - образование на всички за къс интервал от 6 месеца, а по-късно запас. " По време на запаса опресняваш познания и подготовка, до момента в който си в подобаваща възраст. Така че ще има един ден казарма. Нуждата го постанова ", сподели Каракачанов. 

Според него доброволната военна работа е крачка към връщане на наборната. " Имам като увещание и от премиера, и от Народното събрание, че ще поддържат първата стъпка в тази посока, т.е. въвеждане на доброволна работа ", съобщи Каракачанов. До момента нито един фактор от ГЕРБ не е дал знак, че партията поддържа концепциите на патриотите. Преди няколко месеца министърът напомни, че това е записано в управническата стратегия. Тогава разгласи, че и девойки ще могат да служат по свое предпочитание. 

Каракачанов твърди, че за доброволната работа ще се употребява материалната база, където служат кадровите бойци, а там, където тя е унищожена, ще се възвърне. За разлика от едно време, когато бойците са пращани да служат на другия завършек на България, в този момент те щели да бъдат покрай родните си места./ segabg.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР