Който не работи, няма да яде – 20 000 останаха

...
Който не работи, няма да яде – 20 000 останаха
Коментари Харесай

57 семейства от Варна остават без помощи. Децата им не ходели на училище

Който не работи, няма да яде – 20 000 останаха без помощи. 7000 се освободили от общественополезен труд с извинителна записка. Всеки месец над 9000 небогати фамилии губят правото си на детски поради неизвинени отсъствия от учебно заведение. 157 са фамилиите от Варна, които през този месец ще бъдат отрязани от правото да получават обществени помощи. Причината за това са насъбраните неизвинени отсъствия от учебно заведение на децата им. Това сподели за “Нова Варна ” шефа на организация “Социално подкрепяне ” във Варна Адриана Григорова. 

Според закона при насъбрани пет или повече неизвинени отсъствия страната стопира кранчето с помощите. Въпросните 157 фамилии отглеждат общо 162 деца, посочи Григорова. Отделно са глобени още 16 фамилии от Варна, чиито деца не са посещавали постоянно предучилищните занимания, които също са наложителни. Според Адриана Григорова цифрата на фамилиите с отрязани помощи остава почти една и съща през множеството месеци. Според Закона за обществено подкрепяне обаче съществуват редица случаи, които освобождават огромен кръг от хората от общественополезен труд. Така градинки не копаят самотни родители и тези, чиито деца са на до 3-годишна възраст, бременни и хора с трайни увреждания. 

От общественополезен труд са освободени и хората, които поставят грижи за болен член на фамилията или за болен родственик по възходяща и низходяща линия до втора степен, хората с психологични болести. както и включените в курсове за образование, подготовка и преквалификация посредством дирекции “Бюро по труда ”. Държавата заплаща диференцирани помощи на хората, които не могат сами да изкарат избрания за тяхната група най-малък приход.

Гарантираният най-малък приход у нас е 75 лева В взаимозависимост от това дали става дума за самотни възрастни хора, или за деца, тази сума, се умножава по избран коефициент. Така, с цел да получат обществена помощ, възрастните хора над 75 година, които живеят сами, би трябвало да получават под 123,75 лева, самотните възрастни хора над 65 години – под 105 лева, децата – до 68 лева, и така нататък Извън приходите има и други критерии за приемане на обществени помощи – имущество, фамилно състояние, здравословно положение, образователна и трудова претовареност. За 2018 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР