Който наруши физическата неприкосновеност на полицейски орган или на орган

...
Който наруши физическата неприкосновеност на полицейски орган или на орган
Коментари Харесай

2000 лева глоба за посягане срещу полицай

Който наруши физическата цялост на полицейски орган или на орган за пожарна сигурност и отбрана на популацията посредством приложимост на физическа мощ или предмет, в случай че из­вър­шеното не съставлява закононарушение, се санкционира с санкция от 2000 лева Този нов текст се предлага бъде записан в ремонти в Закона за Министерство на вътрешните работи, чийто план бе оповестен за публично разискване.

Мотивите за това предложение са, че в този момент в закона има единствено прокламирана особена протекция за чиновниците, без да е налице административно-наказателна наредба.

Предлага се също и претендентите за работа в Министерство на вътрешните работи да бъдат изследвани за приложимост на опиати и в случай че откажат или имат позитивни проби, да не бъдат назначавани.

Друга от поправките планува основаването на по-голяма антитерористична конструкция в Министерство на вътрешните работи, която да сплотява жандармерията и спецотряда за битка с тероризма – баретите. Новата Главна дирекция ще се занимава както с секване на терористични дейности, по този начин и с освобождение на заложници, неутрализиране на рискови нарушители или банди, попречване на всеобщи вълнения и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР