Който извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или

...
Който извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или
Коментари Харесай

Управляващите въведоха затвор за нелегален превоз на пътници през друг закон |

„ Който извърши публичен транспорт на пасажери без позволение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейският съюз, се санкционира с отнемане от независимост от две до пет години, като моторното транспортно средство, послужило за осъществяване на действието, се лишава в интерес на страната, без значение чия благосъстоятелност е “. Тази смяна в Наказателния кодекс беше призната през днешния ден болшинството в Народното събрание. Промяната беше направена през различен законопроект, което към този момент е традиция в този парламент. В случая смяната беше направена през преходните и заключителните разпореждания на гласуваните през днешния ден промени в Кодекса на комерсиалното мореплаване.

Текстовете бяха предлагани на няколко пъти от ръководещите, само че до тяхното приемане по този начин и не се стигна поради съпротивата да се инкриминира така наречен споделено пътешестване.

След разногласия в пленарната зала смяната към този момент е реалност, а тя планува и повишено наказване за случаите, в които нарушаването е осъществено от двама или повече души, сговорили се авансово. Ако се употребява и фалшифициран документ или документ с погрешно наличие, наказването скача от пет до 10 години затвор, санкция до петнадесет хиляди лв., както и конфискация на имуществото.

От опозицията остро възразиха против метода на осъществяване на измененията – посредством преходните и заключителни разпореждания на различен законопроект и дефинираха това като „ следващото законодателното изтощение на това болшинство

“Не целим да спрем споделеното пътешестване. Споделеното пътешестване не е публичен транспорт. Обществен транспорт на пасажери има, когато се прави с икономическа полза ”, изясни депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов на брифинг след гласуването. Групите за споделено пътешестване в които се разделят разноските за цената на бензина не ставали противозаконни. Според него глобите са високи с цел да могат да опазят живота на пасажерите.

На въпрос за какво измененията се вършат небрежно през различен закона Иванов отговори: “Защото страната дава 30 млн.лв помощ на транспортния бранш поради коронакризата. Как ще дадем тези пари, като не сме запушили дупките в законодателството. Правим го по този начин, тъй като е незабавно. ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР