Който иска гаранции, да стои извън политиката. Политиката е борба

...
Който иска гаранции, да стои извън политиката. Политиката е борба
Коментари Харесай

Радан Кънев: Който иска гаранции, да стои извън политиката

" Който желае гаранции, да стои отвън политиката. Политиката е битка за власт и изисква взаимни отстъпки, да ядеш плесници и да имаш стратегически взор какво желаеме за бъдещето. На западния бряг нещата са доста по-ясни, тъй като работят ясни правила и има културата на взимането на общи решения. Българите не се учим елементарно, това е известно. " Това съобщи някогашният водач на ДСБ Радан Кънев в изявление за bTV в коментар за новото обединяване - " Демократична България ", което включва " Да, България ", ДСБ и Зелените.
Той посочи, че " нищо не става елементарно и от първия опит. Има съображение за вяра. Не може 12-13 години ГЕРБ и Борисов да преобладават в политиката, а едно дясно обединяване да няма ясно отношение към ГЕРБ и Борисов. Ако решим, че този развой е край, а не дребна първа стъпка - сме изгубени. "
" Има доста хора в България, които са ясно прозападни и проевропейски и остро сериозни към ГЕРБ. Главното е свободата, собствеността, демокрацията и сигурността, обсъждани, като обединен Европейски Съюз и единно НАТО - по тези въпроси нищо не ни разделя. По тези съществени точки ние сме изцяло единни и това не е малко, здрава основа е, само че не е задоволително ", добави още Кънев.
Той посочи, че със Зелените по тематиката " Пирин " в никакъв случай не са имали основни разлики: " Прoблемът е концесията, която е редовно нарушавана ". Кънев направи коментара поради обвинявания, че концесията е дадена по времето на Иван Костов.
Помолен да разяснява изявлението на Божидар Лукарски , който преди дни съобщи, че Съюз на демократичните сили и НФСБ имат доста допирни точки, Кънев сподели: " Всички сме седесари, които пред 90-те години искахме елементарни неща. Когато през днешния ден част от управлението на Съюз на демократичните сили желае да премине на другия бряг на реката, на брега на властническия шовинизъм, да извърши една трансджендър промяна в политиката, като направи от Съюз на демократичните сили фашистка партия, това е негово решение и ние няма да им се сърдим, само че аз на 40 години е късно фашист да ставам. Няма такава заплаха. "
Той посочи, че не се е отдръпнал от лидерската позиция проформа и Атанас Атанасов и Христо Иванов са водачите на новото обединяване в дясно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР