"Който има резервация за море през юли и август, да

...
"Който има резервация за море през юли и август, да
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Не отменяйте резервациите си за море

"Който има резервация за море през юли и август, да не бърза да я анулира ", сподели в Пловдив националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, споделяйки оптимистични упования за развиването на епидемията от ковид през идващите месеци. Според него, в случай че гледаме образеца на Китай, в един обозрим интервал от 2-3 месеца можем да чакаме да минем през пика и да стартира последователно нормализиране.
Той акцентира, че е добре да се въздържим от празнуването на идните празници Цветница и Великден, с цел да бъдем по-спокойни и по-бързо да се вдигнат ограничаващите ограничения. Кунчев напомни, че в България сред 50 000 и 60 000 души са сложени всекидневно под карантина и контролът на това лишава доста средства и запаси.
В Пловдив доктор Кунчев посети кооперативния Четвъртък пазар - най-големия в града, с цел да ревизира по какъв начин се извършват разпорежданията на министъра на опазването на здравето. Установено бе, че в пазара не се позволяват жители без маски, а на тези, които нямат, се дават гратис. Директорът на Оперативна програма "Общински пазари " Запрян Тодоров добави, че общите елементи на всички пазари се дезинфекцират, а придвижването на хора става единствено в една посока.
Кунчев акцентира, че ограниченията за пазарите са умишлено занижени, с цел да могат родните производители да си продадат разсада, тъй като в земеделието нищо не може да се отсрочва и от днешния ден зависи бъдещето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР