Който има резервация за море през юли и август, да

...
Който има резервация за море през юли и август, да
Коментари Харесай

Д-р Кунчев изпълни с оптимизъм милиони българи с това изказване

Който има резервация за море през юли и август, да не бърза да я анулира. Това сподели в Пловдив националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, споделяйки оптимистични упования за развиването на епидемията от ковид през идващите месеци, написа Труд бг.

Според него, в случай че гледаме образеца на Китай, в един обозрим интервал от 2-3 месеца можем да чакаме да минем през пика и да стартира последователно нормализиране.

В Пловдив доктор Кунчев посети кооперативния Четвъртък пазар, най-големият в града, с цел да ревизира по какъв начин се извършват разпорежданията на министъра на опазването на здравето. Установено бе, че в пазара не се позволяват жители без маски, а на тези, които нямат, се дават гратис.

Доц. Кунчев с значими инструкции за работата на пазарите и фризьорските салони

Директорът на Оперативна програма „ Общински пазари “ Запрян Тодоров добави, че общите елементи на всички пазари се дезинфекцират, а придвижването на хора става единствено в една посока.

Кунчев акцентира, че ограниченията за пазарите са умишлено занижени, с цел да могат родните производители да си продадат разсада, тъй като в земеделието нищо не може да се отсрочва и от днешния ден зависи бъдещето.

„ И клиенти, и продавачи съблюдават условията да са с защитни маски. Пловдив постоянно е бил на равнище по повод ограниченията на Националния щаб. Първи въведохме възбраната за визити на паркове, градинки.

Специално внимание обръщаме на почистването и дезинфекцията всеки ден в града, изключително в кв. „ Столипиново “ “, съобщи кметът Здравко Димитров.

Той акцентира, че решенията на Националния действен щаб се съблюдават, като магазините работят при прецизно съблюдаване на съответните санитарно-хигиенни условия.

В останалите пазари на града също е основана организация, която се съблюдава.

Ангел Кунчев акцентира, че е добре да се въздържим от празнуването на идните празници Цветница и Великден, с цел да бъдем по-спокойни и по-бързо да се вдигнат ограничаващите ограничения.

Кунчев напомни, че в България сред 50 000 и 60 000 души са сложени всекидневно под карантина и контролът на това лишава доста средства и запаси.

С регионалния шеф на Пловдив Дани Каназирева, доктор Кунчев посети и предприятието за произвеждане на сладка „ Цима “ в с. Стряма. След визитата той заключи, че в тази компания контролът очевидно е постоянно, а не поради ковид.

Собствениците – татко и синове Жекови, оповестиха, че подаряват на Националния спешен щаб 3000 броя дезинфектанти и 5000 броя бурканчета със сладко за хората, които се борят с ковид на първа линия.

Дани Каназирева добави, че триумфите на пловдивските институции са поради това, че всички работят в една посока.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР