Който и каквото да говори, АЕЦ Белене не може да

...
Който и каквото да говори, АЕЦ Белене не може да
Коментари Харесай

Бойко Борисов се отметна: АЕЦ Белене не може да се случи

" Който и каквото да приказва, АЕЦ " Белене " не може да се случи. Но на 100 км имаме АЕЦ " Козлодуй ". Правим си два реактора и това са 2000 мегавата ", разяснява някогашният министър председател

Учудващо е, че Румен Радев и служебното му държавно управление не вършат нищо за високите цени на електричеството и на природния газ. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с управлението на КНСБ.
Целта на срещата е да се разиска извеждането на страната от рецесията.
" Реших да дойда, тъй като, когато представихме модела, който можеше да отрегулира цената на тока, вие бяхте съгласни. Надявам се, че и останалите можете да видите този модел. Учудващо за мен е, че към този момент 2 седмици няма никакви дейности за цената на тока и в този момент като дойдат сметките, ще им стане ясно ", разгласи Борисов.

" Настояваме незабавно да се контролира този скок на цената на тока ", добави той.

" Същото е с цената на газа. Тя постоянно се е вдигала и ние постоянно сме го решавали. Вдигането на тези цени и бездействието докара до колосален скок на цените на храни и услуги ", разяснява Бойко Борисов.

" Ние безусловно изпълнихме уговорката към образованието ", продължи някогашният министър председател.

" Дали ще се проведат даже и изборите. При такова заразяване, какво ще стане. Никой не го беседва това ", недоволства той. По думите четвъртата вълна не може да се съпоставя с предходните три, защото тогава към момента не е имало ваксини и лекарите не са знаели по какъв начин да се борят със болестта.
" До ден сегашен не съм чул и президентът Радев дали се е ваксинирал, къде се е ваксинирал,
с какво се е ваксинирал ", сподели още Борисов и добави, че когато са се появили имунизациите, ние сме упълномощили очакванията си за имунизиране на популацията на антиваксъри.

" Когато имаш локдаун или си затворил, тогава служащите могат да отидат на борсата, а компаниите получават 60/40 или 80/20. Направихме го. А в този момент нито една мярка не работи. Защото когато си отворен, ти не получаваш тези благоприятни условия за достъп. И няма да бъде направена. Така че в нашата стратегия доста ясно са разказани образованието, опазването на здравето. Винаги може да се направи и по-добре, несъмнено ", посочи някогашният министър председател.

По тематиката за енергетиката той напомни, че
са платили 1,2 милиарда $ за реакторите за АЕЦ " Белене ".
" Платихме всичко на 100%. Тогава президентът Путин ни отписа 80 млн. лева лихви, тъй като ги платихме едновременно. Ами това, че намалихме цената на газа с 80%? Със задна дата и ни върнаха пари ", показа ръководителят на ГЕРБ.

Според него незабавно може да стартира да се строи 7-ми и 8-ми реактор на АЕЦ " Козлодуй ".

" Който и каквото да приказва, АЕЦ " Белене " не може да се случи. Но на 100 км имаме АЕЦ " Козлодуй ". Правим си два реактора и това са 2000 мегавата ", продължи Борисов.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР