Който и да опита да раздели който и да било

...
Който и да опита да раздели който и да било
Коментари Харесай

Цитат на деня: Който опита да раздели Китай, костите му ще се смелят на прах

" Който и да опита да раздели който и да било район от Китай ще загине, дялото му ще бъде размазано, а костите му - смлени на прахуляк. "

Това е декларирал китайският президент Си Цзинпин съгласно изказване на външното министерство, представено от китайски медии и Би Би Си.

Коментарът е изработен по време на посещаване в Непал съгласно китайската телевизия CCTV.

Би Би Си отбелязва, че президентът не е показал съответен район, само че думите му следват следващия уикенд на митинги в Хонконг, прераснали в конфликти. Обект на набези станаха и магазини, чиито притежатели се считат за другарски настроени към Пекин.

Според Си китайският народ " може единствено да счита за побъркани " " външни сили ", в случай че те поддържат разделения в Китай. Властите в Пекин нееднократно са предупреждавали непознати сили да се въздържат от интервенция в Хонконг, където на някои демонстрации се появяват и американски и английски флагове.

За последните четири месеца, в които представители на Китай упрекват запада за интервенция във вътрешни работи на страната, Си не бе коментирал персонално митингите. Така предизвестието му, въпреки и да не загатва в прав текст Хонконг, звучи като мощна опасност.

Специалният самостоятелен район Хонконг, който е част от Китай 22 години, бе разтресен от началото на демонстрациите, почнали против противоречив план за екстрадиция в континенталната част на страната (бившата английска колония има друго законодателство и повече свободи). Седмици след началото на митингите те към този момент бяха прераснали в неодобрение против затягащата се примка на континентален Китай. Затова в. " Чайна дейли ", цитирайки част от думите му, ги дефинира като " предизвестие към сепаратистите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР