, който беше предложен от ГЕРБ за председател на 48

...
, който беше предложен от ГЕРБ за председател на 48
Коментари Харесай

ПП вдига залога за ГЕРБ с номинация на Никола Минчев за председател на Народното събрание

, който беше препоръчан от ГЕРБ за ръководител на 48 Народно заседание, се снабди с съперник - Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".

Партията реши да номинира Минчев за титулярния председателски пост на съвещание в неделя, единствено 10 дни откакто Асен Василев твърдеше, че Политическа партия няма искания към позицията и ще остави първата политическа мощ да излъчи претендент.

Изборът на ръководител на 48 Народно заседание обаче към този момент се трансформира в оспорван тест за това дали ще има болшинство в новия парламент и към коя от двете най-големи партии ще се провежда то.

" Смятаме, че Никола Минчев е най-хубавият вероятен ръководител на Народно събрание, прелестен правист, зарязал кариерата си, влезнал да се опита да помогне на България през политиката. Натрупал е опит в предишното Народно заседание ", разяснява някогашният министър на образованието акад. Николай Денков в Нова ТВ.

Гласуването по процедурата за нов ръководител е първият избор в откриващото съвещание на Народното събрание на 19 октомври. Правилата се одобряват на същото съвещание.

" Ако има болшинство, ще се избере Росен Желязков. Ако не се избере той, тъй като няма болшинство, ето и друга опция. Доколкото знам разпоредбите, няма по какъв начин първият работен ден на Народното събрание да приключи, без да се избере ръководител ", сподели още Денков, който не изключи да се появи и трета кандидатура.

Досега Политическа партия заема твърда позиция срещу поддръжка за кабинет с мандата на ГЕРБ, само че не изключва да направи опит за образуване на държавно управление със своя втори мандат.

В тази посока беше насочен и апел от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов в.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР