Коя картина подари руският президент на австрийския дипломат №1 Карин

...
Коя картина подари руският президент на австрийския дипломат №1 Карин
Коментари Харесай

Голямата австрийска сватба и Путин

Коя картина подари съветският президент на австрийския посланик №1 Карин Кнайсъл на сватбата й? Този въпрос си задава целият свят от събота, когато празничното празненство на министърката на външните работи на Австрия с ВИП госта Владимир Путин трансформира ненадейно провинция Щирия в международна топ сватбена дестинация.

Със сигурност стоте австрийски високопоставени посетители на бракосъчетанието отсега нататък ще бъдат измежду най-канените на всемирски събития, с цел да описват любопитни детайлности от съветското съботно шоу в ресторанта Gasthaus Tschepee в една от най-известните винарни " Чепе " край Грац. Дни преди сватбата на 53-годишната министърка Карин Кнайсъл с по-големия с 12 години бизнесмен Волфганг Майлингер стана ясно, че Путин ще почете събитието на път за срещата си с немския канцлер Ангела Меркел. Информацията изтече първо от готвача в ресторанта, който бе заставен да изяснява за какво десетки униформени и цивилни служители на реда обикалят от седмици в покрайнината и даже пускат дронове.
Той не издаде сватбеното меню, само че съобщи, че откровено се надява гозбите да се харесат на съветския президент

и в подмяна да си направи селфи с него

Дали това е станало още не се знае, само че всяка стъпка от 100-минутния престой на Путин на сватбата бе запечатан с телефоните на всички посетители.
Повечето от тях дойдоха още в 11 часа сутринта, както бе посочено в поканите. Официалният старт за 14 часа обаче беше отсрочен, тъй като ВИП гостът се забави. За да понижи закъснението, Путин отхвърли хеликоптер от летището в Грац, а избра лимузината. Пътуването му с кола из австрийската провинция затвори пътищата и изкара всички служители на реда на кръстовищата. В формалната информация се твърди, че в защитата са били включени 300 австрийски служители на реда и към 50 антитерористи от спецзвеното " Кобра ". Толкова са били и публицистите на събитието.
Веднага щом излезе от колата, Путин връчи жълти полски цветя на булката, облечена в обичайната австрийска носия. Букетът бе гарниран с три целувки и три подаръка - по един от всеки съветски посетител. Заедно с президента Путин, на фамилното празненство пристигнаха двама от най-близките му хора - прессекратарят Дмитрий Песков и съветникът Юрий Ушаков. Направи усещане отсъствието на външния министър Сергей Лавров, който би трябвало най-добре да познава австрийската си колежка.

Но неналичието му има своето политическо пояснение

Путин по всякакъв начин се пробва да сътвори усещане, че това е частна, а не политическа аудиенция. В последните дни представител на австрийското министерство нажежи пристрастеностите с изказване, че сватбеното посещаване на Путин е работна аудиенция. Наложи се Кремъл да прави ответно известие, че наличието на президента на тържеството е с персонален темперамент и няма да докара до смяна на външнополитическия курс на Австрия. Присъствието на Лавров щеше да разбие на пух и прахуляк версията на Москва, тъй като четиримата руснаци от най-висшия политически кръг бяха тъкмо договарящият екип в Хелзинки с американския президент Доналд Тръмп.
Появяването на сватбата на десетима от фамозния хор на донските казаци бе счетено в началото като огромния подарък на Путин за младоженците. Това накара съперниците му да обиколят хотелите в провинцията, да изчислят командировъчните на артистите и да заключат, че съветският поданик е олекнал с 24 000 евро, поради прищявката на президента да подари няколко съветски песни на домакините и гостите на сватбеното празненство. По-късно обаче се оказа, че това е било просто музикален подарък, а същинските съветски блага са други. И в случай че тулският самовар е очевиден знак за предстоящо бъдещо гостолюбие, то старовремската преса за масло несъмнено е с отпратка към историята на международно известното алпийско масло.

Подарената картина обаче продължава да е мистерия

Десетки са догатките, които вървят в обществените мрежи. Едни от тях са, че Путин е дал копие от една от най-известните картини на Питер Брьогел- Стария. Един от най-известните фламандски художници през 16 век е фамозен с пейзажите и битовите подиуми. Една от най-известните му картини, която се пази в галерията във Виена, е " Селска женитба ". Правени са и правени десетки копия, някои от които са дело на синовете на Брьогел. Подобни картини са една от пристрастеностите на младоженеца Волфганг Майлингер, който с изключение на с огромната си банкова сметка, почитта към виното и лозовите масиви, както и интереса към джудото, към този момент остава мистерия за необятната общност.
За разлика от него, биографията на булката Карин Кнайсъл е добре известна. Тя е родена във Виена, само че още на 7-годишна възраст отпътува с родителите си за Аман, столицата на Йордания. Баща й е персонален водач на самолета на йорданския крал Хусейн I, а майка й - стюрдеса. Разнасяйки напитките на знатните посетители на краля, несъмнено майката на Карин си е мечтаела за кралска женитба на щерка си. Но надали е представяла, че в най-радостния си ден, щерка й ще е външен министър на Австрия, а персонален неин посетител ще е един от господарите на света. След завършването на университетите в Йордания и Израел, Кнайсъл прави забележителна кариера и от декември предходната година сяда в креслото на посланик номер едно от квотата на съдружния сътрудник на ръководещата Австрийска национална партия - Партията на свободата. Именно тази групировка подписа контракт за съдействие с съветската Единна Русия и

се счита за най-приближената до Кремъл партия в Австрия

Когато Владимир Путин избира Виена за първа външнополитическа аудиенция след рекордната си победа на изборите през май, Карла е измежду министрите, които първи стискат ръката му на формалните срещи. И в края на диалозите, общително го кани на сватбеното си празненство. Руският президент не закъснява с отговора. За някои той е изцяло неочакван, за други - повече от законосъобразен.
Без подозрение новият мандат на Путин върви с нов имидж. Образът на затворения сред дебелите стени на Кремъл деспот на Изтока към този момент е изложение единствено на американските демократи- конгресмени и на върлите фенове на Сорос.
Днес Путин е привлекателен хазаин, който накара милиони почитатели да изживеят прелестни страсти на международното състезание по футбол. Стоя под дъжда без чадър, както всички френски и хърватски играчи, до момента в който персонално ги закичваше с медали.
Днес той дава обещание на Русия освен сигурност, само че и стопански разцвет. Сменя олигарси, арестува губернатори и приказва за нов стопански ред, който е учреден на правилата на справедливостта и антиглобализма.
Независимо от митингите в Америка и обвиняванията за интервенция в изборите, той не се тормози да хвали Доналд Тръмп и да пледира за понижаване на публичното напрежение и диалози на основата на взаимната полза. Направи го в и Хелзинки, където вместо да показва мощ и да дойде с новата си галактическа подводница, кацна на летището и остана индиферентен даже и след поредицата от митинги, поради които колкото да се придвижи до двореца. Направи го и в Южна Африка, където събра водачите на БРИКС и с усмивка разгласи по какъв начин новият международен ред чука на вратата ни.
Новият Путин изненада и гостите на сватбата на Карла и Волфганг. Танцува безупречно с булката, която най-после на танца даже му се поклони до земята. После

държа тирада на брилянтен немски, прекъсвана от чести овации

На потегляне даже написа благопожелание на младоженците на капака на колата и за всеобщо удивление го загради с розово сърчице. И зарадва репортерите, като се обърна към тях и извика " Горчиво! ".
Без подозрение, новият му облик зарадва Изтока и тормози Запада. Защото Путин не крие, че се усеща добре в Европа. Докато Брюксел готви нови наказания поради хипотетичното отравяне на двойния разузнавач Скрипал, съветският президент се любува на вниманието, което притегля и в Австрия, и в Германия. Едва ли до смях обаче му е на австрийския канцлер Себстиан Курц, който пое председателството на Съвета на Европа.
31-годишният упорит водач мъчно ще отбрани думите си, че Австрия е самостоятелна и желае да е мост сред Европа и Русия. Защото подозренията, че е Троянски кон на Москва стават осезаеми, изключително след огромната австрийска женитба и Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР