Коя е тяПоли Генова от години е едно от най-обичаните

...
Коя е тяПоли Генова от години е едно от най-обичаните
Коментари Харесай

Поли Генова с равносметка: Изпращам изключителна година

Коя е тя

Поли Генова от години е едно от най-обичаните лица на родната музикална сцена. През 1995 година става първият член на преди малко образуваната детска вокалната група " Бон-Бон " и водеща на едноименното предаване. Така стартира и професионалната й музикална кариера. Поли приключва НМУ " Л. Пипков " със компетентност " Кларинет ", а по-късно учи постановка. Участва в благотворителния план " Великолепната шесторка " като вокалистка, а по-късно работи с бенда на " Шоуто на Азис " и Дани Милев и взе участие в първото издание на риалити формата " Денсинг старс ". През 2005 и 2006 година се явява в националната селекция в състезанието за ария на " Евровизия " с група " Мелъди ", а по-късно показа страната ни на музикалния конкурс с песента " На дебелоглав ".

В навечерието на коледните и новогодишните празници, Поли показа нов албум от общо 10 на брой коледни песни. Дуетните й половинки в албума са Орлин Горанов, Любо Киров, Орлин Павлов и Прея. В духа на празниците Поли застана зад благородна идея. Два лв. от всеки продаден албум ще отидат в поддръжка на съдружие " Операция плюшено мече ", което се грижи за сбъдването на фантазиите на деца в неравностойно състояние. Интервю за " България Днес ".

- Поли, по какъв начин ще посрещнете новата 2023 година?
- Ще пея на площада в Русе. Там ще бъдат децата и мъжът ми. Вярвам, че ще бъде в действителност занимателно. Коледа прекарах със фамилията си, събрахме се в дома на моята баба, каквато е нашата традиция. Днес ще бъда на сцената, измежду доста хора. Ще посрещна новата година, по този начин както адресирам остарялата - с музика.
- Какво си пожелавате в навечерието на новата 2023 година?
- Повече време с околните си хора.
- Правите ли равносметка за миналата година?
- Бих споделила, че беше изключителна година. Особено в професионален проект, направих доста неща, с които се гордея. Реализирах плана " По-добрата Коледа ". Това е нещо, за което бленувам от години. Много желаех да основа тъкмо подобен артикул и да го показва тъкмо по този метод. Направихме седем авторски песни за къс интервал от време и това беше извънредно предизвикателство. Адаптирахме три коледни класики в едни безусловно разнообразни разновидности, това също не беше елементарно. Но аз имах вяра, че ще се случи, и това оказа помощ.
- От години подкрепяте дела, свързани с недоносените деца. Как тази тематика стана близка до вас?
- Още до момента в който бях бременна, се срещнах със страховита статистика, обвързвана с броя на недоносените бебета в България, който, за жалост, нараства с всяка минала година...Намирайки се в най-рисковия интервал на бременността си, аз взех решение, че желая да оказа помощ с нещо, като напиша и посветя ария, която да дава мощ и кураж точно на тези същински герои - родителите. Така написах преди време песента " Герои ".

- На сцената сте от напълно дребна. Имало ли е случаи, в които сте желали да поемете по различен път?
- Имало е, доста пъти ми се е желало да спра, да се откажа. Дори родителите ми не ме подкрепяха от самото начало. Имаха други, по-рационални проекти за мен, желаеха да изучавам в езикова гимназия, американски лицей, да ме пращат в чужбина, само че аз твърдо вървях против сходно бъдеще и бях решена да се занимавам с музика. Щом разбрах, че това е моят път, го следвах. Не знам дали движещата мощ беше религия, само че сигурно не става дума за упоритост. Много пъти съм се съмнявала дали това, което върша, има смисъл, какво ще се случи след това. В някой миг разбрах, че е един тип задача да развличам хората и да им нося избрана страст.
- Промениха ли ви годините на сцената?
- Да, преди бях доста по-щура и дива, с огромна независимост на решенията. Аз съм доста емоционален човек - преди решавах нещо и незабавно го правех. Никога нищо не е могло да ме спре. Музиката постоянно беше преди всичко. През годините и най-много откогато имам семейство, нещата са малко по-различни. Музиката постоянно ще бъде приоритет за мен, само че по-голям приоритет са моите деца. Много ги обичам, само че сега безусловно всичко е обвързвано с тях - всяко едно пътешестване, всеки един проект, който си върша, е съгласуван с това те да се усещат добре.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР