Коя е прекалено ранната възраст за влизане във Фейсбук? Строго

...
Коя е прекалено ранната възраст за влизане във Фейсбук? Строго
Коментари Харесай

Фейсбук пусна версия за деца

Коя е прекомерно ранната възраст за влизане във Facebook? Строго видяно, единствено хора на 13 години и повече имат право да употребяват обществената мрежа. Но методите за предварителна защита са прекомерно меки, което значи, че над 20 милиона души под 13-годишна възраст употребяват мрежата.

Тази седмица Facebook пусна първото си приложение, предопределено за младите консуматори. Това е мрежа, която се нуждае от утвърждението на родителите преди приложимост и компанията дава обещание, че няма да се употребява за реклами, написа Военновъздушни сили. Messenger Kids е опростена, олекотена версия, спрямо приложението за изпращане на известия на Facebook, предопределено за хората над 13 години.

" Родителите от ден на ден разрешават на децата си да употребяват таблети и смарт телефони, само че постоянно имат въпроси и терзания по какъв начин децата им работят с тях и кои приложения са подобаващи ", споделя Лорън Чънг, продуктов управител за Messenger Kids.

" Така че, когато чухме за нуждата от по-добри приложения непосредствено от родителите по време на проучвания и диалози с родители, разбрахме, че би трябвало да я разработим благодарение на хората, които ще я употребяват и дружно с специалисти, които могат да насочат нашето мислене ", добавя Чънг.

Ако две деца желаят да са другари в Messenger Kids, това другарство би трябвало да бъде утвърдено от родител на всяко от децата. След като бъде доказано, че е безвредно, приятелите могат да се включват във видео чат онлайн и да си изпращат фотоси и текстове.

Ще има също „ библиотека от ориентирани към децата и особено подбрани GIF-ове, рамки, стикери, маски и принадлежности за изобразяване, които ще им разрешават да украсят наличието и да показват същността си ".
Одобрени пълнолетни лица също могат да се свързват с децата посредством приложението, макар че те ще получават известията си посредством обикновено приложение Фейсбук Messenger.

Messenger Kids, несъмнено, ще събира данни: името на детето, наличието на известията и известия за всекидневно потребление на приложението.

Facebook ще споделя тази информация с трети страни, които би трябвало да имат политика за отбрана на данните, която дава отговор на Закона за отбрана на конфиденциалността на данните на децата в интернет.

Facebook даде обещание, че данните няма да бъдат употребявани по никакъв метод в интерес на „ пораснали " в обществената мрежа. Това е значимо, тъй като комерсиалната изгода от новото приложение би трябвало да е ориентирана към реклами за деца, учредени на нещата, за които децата си приказват.

Социалната мрежа към този момент предлага функционалността Stories, която е идентична с тази на Snapchat.

Приложението не знае съответно на какъв брой години са децата, които го употребяват, тъй че те няма да бъдат карани да се насочват към Facebook, когато са задоволително огромни.

Ако детето въпреки всичко реши да се причисли към цялостната версия на Facebook, това ще бъде напълно нов акаунт и данните няма да се придвижват от Messenger Kids.

С новата тактика Facebook цели да подсигурява, че ще бъде обществената мрежа на идващото потомство консуматори.

Ако тя може да притегли вниманието на 6 до 12-годишните деца преди Snapchat или други съперници, тогава има по-големи шансове тези деца да стартират да употребяват Facebook като младежи или младежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР