Коя е прекалено ранната възраст за влизане във Facebook? Строго

...
Коя е прекалено ранната възраст за влизане във Facebook? Строго
Коментари Харесай

Вече има Facebook и за деца


Коя е прекомерно ранната възраст за влизане във Фейсбук? Строго видяно, единствено хора на 13 години и повече имат право да употребяват обществената мрежа.

Но методите за предварителна защита са прекомерно меки, което значи, че над 20 милиона души под 13-годишна възраст употребяват мрежата.

В понеделник Фейсбук пусна първото си приложение, предопределено за младите консуматори. Това е мрежа, която се нуждае от утвърждението на родителите преди приложимост и компанията дава обещание, че няма да се употребява за реклами, написа Военновъздушни сили.

Messenger Kids е опростена, олекотена версия, спрямо приложението за изпращане на известия на Фейсбук, предопределено за хората над 13 години.

“Родителите от ден на ден разрешават на децата си да употребяват таблети и смарт телефони, само че постоянно имат въпроси и терзания по какъв начин децата им работят с тях и кои приложения са подобаващи “, споделя Лорън Чънг, продуктов управител за Messenger Kids.

“Така че, когато чухме за нуждата от по-добри приложения непосредствено от родителите по време на проучвания и диалози с родители, разбрахме, че би трябвало да я разработим благодарение на хората, които ще я употребяват и дружно с специалисти, които могат да насочат нашето мислене “, добавя Чънг.

Одобрени другари

Ако две деца желаят да са другари в Messenger Kids, това другарство би трябвало да бъде утвърдено от родител на всяко от децата. След като бъде доказано, че е безвредно, приятелите могат да се включват във видео чат онлайн и да си изпращат фотоси и текстове.

Ще има също „ библиотека от ориентирани към децата и особено подбрани GIF-ове, рамки, стикери, маски и принадлежности за изобразяване, които ще им разрешават да украсят наличието и да показват същността си “.

Одобрени пълнолетни лица също могат да се свързват с децата посредством приложението, макар че те ще получават известията си посредством обикновено приложение Фейсбук Messenger.

Messenger Kids, несъмнено, ще събира данни: името на детето, наличието на известията и известия за всекидневно потребление на приложението.

Фейсбук ще споделя тази информация с трети страни, които би трябвало да имат политика за отбрана на данните, която дава отговор на Закона за отбрана на конфиденциалността на данните на децата в интернет./ profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР