Коя е най-стръмната градска улица в света е въпрос, изследван

...
Коя е най-стръмната градска улица в света е въпрос, изследван
Коментари Харесай

Най-стръмните улици в света

Коя е най-стръмната градска улица в света е въпрос, проучен от Книгата за рекорди на Гинес. Към момента улица " Болдуин " в град Дюндин, Нова Зеландия, държи международния връх, споделя Би Би Си. Това я прави постоянно посещавана туристическа атракция. 

Улицата има надолнище от 35%, съгласно специалистите на " Гинес ". 

Но към този момент я конкурира и друга. Тя се намира в Северен Уелс, в град Харлех, а от Книгата за върхове изпращат специалисти, които ще я измерят на следващия ден - в сряда. Смята се, че тази улица е даже още по-стръмна от " Болдуин " в Нова Зеландия и е с надолнище от 36%. 

Потвъждение дали има нов връх ще бъде издадено не по-рано от в края на месеца. 

Улицата в Северен Уелс се споделя " Ffordd Pen Llech ". Местните поданици са уверени, че тя ще вземе международния връх и са инициирали измерването. 

Повечето от къщите са в нейния край, с магазини в горната част, с цел да могат локалните хора " да поддържат форма ", събирайки покупките си всяка заран. Тя е много оживена, с преминаващи коли през нея. 

За да бъде подложен връх на Гинес има условие улицата да бъде обществено налична и хората да могат да минават през нея с коли. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР