Кой знае защо, политолози, социолози, медии и политици вече месец

...
Кой знае защо, политолози, социолози, медии и политици вече месец
Коментари Харесай

А защо не правителство с мандат на ДПС. Какво ще стане с Борисов и Гешев?

Кой знае за какво, политолози, социолози, медии и политици към този момент месец след изборите повтарят едно и също: Президентът Радев ще връчи третия мандат на Яневата „ Български напредък “. Защото Янев, запасния военачалник и някогашен длъжностен министър председател и за малко боен министър по-късно, можел да сформира държавно управление след договаряния с останалите партии. Не е ясно от кое място идва този оптимизъм, само че сякаш говорещите от тв приемника знаят нещо, което ние, народа, не знаем. Или не сме удостоени да знаем. Като да вземем за пример по какъв начин стана по този начин, че в последните часове на изборния ден Янев получи нужните гласове, с цел да прескочи бариерата за влизане в Народно събрание.

 

Не стихват и мненията, че „ Български напредък “ е план на Румен Радев.

Но за какво, демон да го вземе, ориста на толкоз значимо държавно управление да е в ръцете на боен, с много семпли знания и опит в политиката? Не ни ли стига един военачалник?

 

Логиката подсказва различен вид – Движение за права и свободи. Вече е имало кабинети с мандата на придвижването: „ Беров “, „ Станишев “, присъединяване в държавни управления със Съюз на демократичните сили, Национална движение „Симеон Втори", БСП… Обигран състезател. Познава всички слънчеви и сенчести места в политиката. Повече от две три години Ахмед Доган развива тезата за ръководство от специалисти, национално виновни, експерти. Тъкмо опция да потвърдят, че милеят за целия народ освен за порциите на избрани кръгове и да реализират поставените цели. Да не забравяме, че Карадайъ на вчерашното съвещание цитира не кого да е, а самият Апостол на свободата Васил Левски.

 

Йордан Цонев също бе във вихъра си и даваше мъдри препоръки и образци, най-важният от които, че Движение за права и свободи било същинската съпротива на неприятния модел, натрапен от Борисов и ГЕРБ.

 

Ако съдим по слуховете, мълвата и някои обстоятелства Движение за права и свободи е партията, която има мощно въздействие в прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, службите, енергетиката, стопанската система – това е огромно преимущество за осъществяване на промените. Освен това са твърди евро-атлантици. Имат връзки с Ердоган в Турция, а приказва се, че и в Кремъл понават този-онзи.

 

И още нещо. Честно казано единствено в Движение за права и свободи има хора, които да накарат Борисов да се пенсионира, а Гешев да подаде оставка. Гаранция. Чува се, че имат съществено въздействие и измежду съветниците на „ Дондуков “ 2.

 

Какво повече може да се желае?

 

Накратко: третият мандат – при Движение за права и свободи.

 

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР