Кой управлва държавата в отсъствието на премира и вицепремиера?Днес, 6

...
Кой управлва държавата в отсъствието на премира и вицепремиера?Днес, 6
Коментари Харесай

На път за Израел, Денков с анонс: Ще даде отчет за 5 месеца от началото на кабинета на 8 ноември -

Кой управлва страната в отсъствието на премира и вицепремиера?

„ Днес, 6 ноември 2023 година, държавното управление навърши пет месеца. Какво завършихме, какво започнахме и какво следва? “ с това послание, оповестено на формалната Facebook страница на Министерски съвет, министър-председателят акад. Николай Денков, прави анонс за доклад на работата на кабинета.

„ Ще давам отговор на вашите въпроси на 8 ноември, сряда, на Facebook страницата на Министерски съвет. Питайте ни! “, приключва своето 18-секундно послание, пуснато за лъчение, до момента в който той и вицепремиерът Мария Габриел пътуват за Израел.

А тяхното взаимно посещаване в размирния регион повдигна един значим въпрос. Кой ръководи страната при отсъствието на премира и вицепремиера, който е и министър на външните работи?

Според Устава на Министерски съвет:

Правомощията на министър-председателя по член 10, алинея 2 в негово неявяване от страната или когато употребява законоустановен отпуск, се извършват от заместител министър-председателя и министър на външните работи въз основа на издадена от министър-председателя за всеки съответен случай писмена заповед.

Дано не се постанова да разберем.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР