Кой удари жилищният блок в Киев? Заблудена руска ракета или

...
Кой удари жилищният блок в Киев? Заблудена руска ракета или
Коментари Харесай

Кой удари жилищния блок в Киев? |

Кой удари жилищният блок в Киев? Заблудена съветска ракета или крив украински снаряд? Това е главният конфликт в рускоезичните обществени мрежи през днешния ден.

Според първите украински известия, представени от съвсем всички западни медии, високият жилищен блок на проспект Лобановски е изумен от съветска ракета.

Взривът стана рано сутринта. Районът се намира покрай летище " Жулияни ", което по това време в действителност беше обстрелвано от съветската войска.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласява и видео, което демонстрира полета на ракетата.



След публикуването на видеото обаче съветското министерство на защитата излезе със известие, че траекторията ясно демонстрира, че ракетата не е пристигнала от следена от руснаците територия, а е изстреляна близо до потърпевшия блок. Руското военно министерство даже я разпознава като " Бук-М1 " - зенитно ракетен комплекс за битка с авиацията.

" Очевидно е, че в хода на отблъскването на нощната ракетна офанзива против военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна е зародила щета в системата за ориентиране на ракетата на украинската система за противовъздушна защита със междинен обхват на деяние Бук-М1 и ракетата е попаднала в ъгъла на жилищна постройка.

На 5 февруари три пускови установки Бук-М1 от противовъздушната защита на украинските въоръжени сили бяха ситуирани за подсилване на прикритието на летището в Киев. Причината за случая е липса на нужната рутинна поддръжка и обективното стареене на оборудването на въоръжение на въоръжените сили на Украйна от руско време, е завил източник от министерството на защитата на РФ пред съветския опозиционен телеканал " Дождь ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР