Кой стои зад злоупотребите в КАТ с хиляди левове с

...
Кой стои зад злоупотребите в КАТ с хиляди левове с
Коментари Харесай

Мащабно разследване изобличава кой стои зад престъпни схеми за хиляди левове в КАТ

Кой стои зад злоупотребите в КАТ с хиляди левове с пререгистрациите на коли? Докъде стигна инспекцията на проверяващите? Какво наложи шефът на регистрациите да излезе няколко месеца в болничен под домашно притихнал режим? И за какво не го съблюдава?

Отговорите търсят Тина Ивайлова от и екипът на.

Едни от най-сериозните констатации за злоупотреби са в бранш „ Пътни транспортни средства “, сочи инспекцията на Главна дирекция „ Национална полиция”. Стана ясно, че е променян типът на транспортно средство от влекач на товарен автомобил, от влекач на специфичен автомобил, както и от товарен на специфичен автомобил. По този метод притежателите на тези транспортни средства са се облагодетелствали, плащали по-ниска застраховка "Гражданска отговорност " и надлежно по-нисък налог към Столичната община.

Правим информация: Застраховка „ Гражданска отговорност “ на влекач е твърдо закрепена на 3800 лв.. Застраховката на товарен или специфичен автомобил, според от броя оси, натоварването и товароносимостта, попада сред 272 и 1600 лв.. Така притежателят на транспортното средство икономисва към 2750 лв., единствено от застраховката. От уеб страницата на Столична община разбираме, че съгласно Наредбата, по която се дефинират таксите за транспортните средства, специфичният автомобил би трябвало да заплати корав налог от 63 лв.. За товарния автомобил-влекач данъкът е сред 76 и 760 лв.. Към момента на инспекцията са открити 260 транспортни средства.

Кои са тези чиновници? „ Всеки един поотделно го знаем и за всеки един поотделно уточняваме степента на присъединяване в смяната на типа, в какъв брой броя транспортни средства е взел участие и надлежно какво следва да бъде неговото наказване “, изясни комисар Радослав Начев, зам.-началник на отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

Каква е схемата? Оказа се, че при всички е съвсем идентична. Идвайки на място в „ Пътна полиция “ за осъществяването на някакъв тип услуга по транспортното средство, пред пункта ги пресреща граждански човек, който им предлага да им спомага за по-бързо прекосяване на документите, с цел да не чакат по опашки. Това надлежно ще коства избрана сума пари. Някои от тях идват и с ясното схващане за промяна на типа от влекач на специфичен автомобил за по-ниска застраховка „ Гражданска отговорност “. Сумата за услугата е от 160 до 1600 лв.. Има доказателства, че в схемата са взели участие към 30 чиновници на „ Пътна полиция “, потвърдиха проверяващите.

От няколко месеца началникът на бранш „ Регистрации “ в КАТ гл. контрольор Ален Миалков е в болничен. Периодът съответствува със старта на инспекцията за регистрациите на влекачи, която правят от ГДНП. В болничния лист е посочено, че той страда от разширени вени, както и че би трябвало да бъде под домашно притихнал режим.

Това значи, че би трябвало да се лекува у дома и да излиза единствено когато е належащо. Спазва ли предписанията на лекарите Ален Миалков?

От излъчените по NOVA фрагменти ясно се вижда, че Миалков освен, че не е на легло, само че и очевидно е в положително здравословно положение. Не му пречи да излиза с часове на открито, да кара, да се разхожда и да се среща с другари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР