Кой стои зад опита за атентат срещу главния прокурор и

...
Кой стои зад опита за атентат срещу главния прокурор и
Коментари Харесай

Харалан Александров посочи основните врагове на Гешев

Кой стои зад опита за атентат против основния прокурор и ще повлияе ли този опит върху политическия развой у нас. Темата разясниха в предаването „ Здравей, България ” журналистът Ружа Райчева, културният антрополог Ивайло Нойзи Цветков, политологът Даниел Смилов и общественият антрополог Харалан Александров.

„ Твърде склонни сме да се фокусираме върху политическите другари и врагове на основния прокурор ”, разяснява Харалем Александров.

„ Сериозните му врагове са напълно разнообразни – много по-опасни и неприятни хора от тези, които желаят да му лимитират пълномощията. На първо място това е проведената престъпност, другите мафиотски групи. Второто, което ми хрумва, е съветската страна, откакто той насочи закана, че ще арестува Путин. Имперските персони не обичат такива неща ”, разяснява Александров.  

„ Дупката, която ще се отвори в политическата обстановка в България, ще е по-сериозна от дупката, която изкопа гърмежът в пътя. Но доколкото познавам Гешев това няма да го уплаши, а ще го стимулира ”, разяснява общественият антрополог.

„ Ужасява ме готовността, с която огромна част от обществото съобщи, че това е инсценирано ”, разяснява Ружа Райчева.

„ Не съм специалист, само че е реалност, че някой не го е боязън от следствията. Това е дръзновение против страната ”, счита журналистката.

„ Безспорно страната би трябвало да хвърли всички запаси и да разкрие допустимо най-бързо кой стои зад този акт. Сигурно е подбиран моментът поради политически съображения, само че това би трябвало да остане на втори проект ”, счита Даниел Смилов.

„ Този случай е сигнален изстрел във въздуха. Някой споделя – внимавай ”, счита Ивайло Нойзи Цветков.

„ Важно е следствието да не изключва никоя версия. Наистина е допустимо да има присъединяване и на хора от служби – всичко това би трябвало да бъде разследвано. Тук идваме до някои от структурните проблеми на българската правосъдна система. Казусът кой може да проверява основния прокурор – тук може да бъде илюстриран доста ясно. Едната от версиите няма по какъв начин да бъде обективно разследвана – тази, че е вътрешна работа, инсценировка. Това е спекулативно, само че просто илюстрирам един от тези проблеми. Надявам се да не бъде комплициран завършек на промените в правосъдната система ”, сподели Смилов.

Случаят с основния прокурор би трябвало да стресне политическите играчи и да осъзнаят нуждата от нормализиране на политическия развой, счита Харалан Александров.

В публичното пространство още веднъж излязоха имена на вероятен кабинет, препоръчан от ПП-ДБ, този път в листата не участва името на.

„ Проблемът е, че ПП-ДБ влязоха в това Народно събрание със поръчката – нищо с, нито мандат, нито присъединяване. После седнаха на една маса. После се появиха клюки, че са се срещали и по-късно. Доколкото знам изтеклите имена се разискват. Избирателите обаче остават с усещането, че са излъгани, че са на мрачно, че им се замазват очите ”, изясни Райчева.

„ Въпросът е да бъдат праволинейни. За мен трябваше още след изборите да кажат, че ще вършат нещо с, счита журналистката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР