Кой си ти, според древния китайски календар? Смята се, че

...
Кой си ти, според древния китайски календар? Смята се, че
Коментари Харесай

Зодиите според китайския хороскоп

Кой си ти, съгласно античния китайски календар?
Смята се, че астрологията е зародила в Китай, към третото хилядолетие, преди Христа. Специалистите в тази област, постоянно били доста уважавани и търсени за съвет, както от държавни чиновници, по този начин и от богати търговци.
Предлагаме ви, да се запознаете с хороскопи, формирани въз основата китайската астрологична система. Те са публикувани в съвсем всички страни от източноазиатския район.
Около средата на второто хилядолетие пр.н.е. в Китай е създаден 60-годишен цикъл. Той се основава на редуването на 12 животни (всяко от тях управлява една година) и пет детайла (огън, вода, земя, дърво, метал). Именно те им придават особености в характера на разположение, родено в дадена година.
Животните, на които китайците поверили ръководството на годините били - плъх, бик, тигър, заек (котка), змей, змия, кон, овца (коза), петел, куче, прасе, маймуна. Те не са определени инцидентно. Според легендата, точно тези животни пристигнали да се сбогуват с Буда, когато той напуснал Земята.
Според друга версия, плъхът е бил инструктиран да предложения други животни при императора, който трябвало да избира за стюарди от години; Според трета версия, сред животните, било проведено съревнование по плуване и тичане. Всички митове са единомислещи, че плъхът спечелил правото да отвори цикъла не с почтени средства, а с ловкост. Затова и хората, родени в отредените години, се характеризират с досетливост.
В основата на обичайния китайски астрологичен цикъл е лунният календар, друг от григорианския. Затова хората, родени през януари или началото на февруари, от време на време „ се подчиняват “ на знака от миналата година. За да определите коя година в китайския календар сте родени, може да употребявате специфични таблици.
Дванадесетте животни, всяко от които покровителства личната си година, са разграничени на четири „ триади “.
Първата триада включва Плъх, Дракон и Маймуна. Хората, родени в съответните години, са енергични и дейни. Те могат да бъдат доста благи или зли, само че не и да са в златната среда. Плъхът и драконът се отличават с много властнически жанр на общуване; Маймуната реализира задачата си по по-дипломатичен метод. В по-голямата си част, хората от тези зодии са умни, чаровни, само че и са склонни да се доверяват на стандарти.
Втората триада включва Бик, Змия и Петел. Всички те печелят триумф, посредством твърдоглав труд, непрекъснати и неуморни старания. Тяхното усърдие е похвално, а способността им да възнамеряват дейностите си заслужава удивление. Освен това хората, родени в съответните години, нормално са благи, търпеливи и пунктуални.
Третата триада е формирана от тигър, кон и куче. Те са привлечени от магнетично един към различен и се разграничават по специфичен, хуманистичен мироглед, върху света. Последното, обаче не пречи на Коня да бъде лакомец. Хората от тези три знака се характеризира със способността ловко да приказват, да убеждават и елементарно да откриват контактите. Всеки от тях има доста познати, само че и потребност единствено от обичан човек, на който може да се има вяра с всички секрети.
Четвъртата триада е Заек (Котка), Овце (Коза) и Прасе. Те се отличават с готовност за хубав живот, нараснало възприятие за хубост и изразени креативен качества. Всички те са артистични, имат развита вътрешен глас и положителни нрави. Душите им са основани за обич и я трансформират в същинско изкуство. С всички свои достолепия, признаците на четвъртата триада като че ли са лишени от някаква вътрешна неотстъпчивост, специфична сила, нужна за същински триумф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР