Кой ще разчисти терена около моста на магистрала Струма, който

...
Кой ще разчисти терена около моста на магистрала Струма, който
Коментари Харесай

7000 куб. метра отпадъци остават непочистени до моста на Струма

Кой ще разчисти терена към моста на автомагистрала " Струма ", който беше съществено повреден след пожара. По думите на заместител районния министър Николай Нанков страната и община Дупница ще подхващат всичко належащо, с цел да задължат притежателя на склада да почисти терена.

Дупница

Три седмици след пожара, тук под моста на автомагистралата е изцяло разчистено. Извършват се и строително-монтажни работи по подсилване на колоните и премахване на дефектите на оборудването.

Отпадъците обаче се намират в непосредствена непосредственост, единствено на 3 метра от сервитута на моста и съставляват евентуална заплаха.

Според държавните органи обвързване на притежателя на склада е да разчисти общинските терени в непосредствена непосредственост до автомагистралата, като задачата е депонираните материали да бъдат отстранени на по-голямо разстояние от моста. Какви ограничения ще подхващат страната и общината във връзка с задължаване на притежателя - вижте.

Все още над 7 хиляди куб. метра боклуци остават рисково покрай моста на автомагистралата. От екоинспекцията в Перник ще издадат съответни инструкции на притежателя на компания " Феникс " Кольо Илиев за извозването на отпадъците. Тази мярка би трябвало да се извърши в границите на две седмици.
Николай Нанков, заместник-министър на районното развиване и благоустройството: Едната процедура, която ще започва е наложително административна мярка, която се ползва от сътрудниците от РИОСВ-Перник във връзка с издадените досега наставления и респективно тяхното несъблюдение - съответни инструкции във връзка с транспортиране, депониране или депозиране на регламентираните за това места.
От пожарната работа пък ще издадат предписание за наложително унищожаване на струпаните материали на разстояние от 10 метра от моста на автомагистралата.
Николай Нанков, заместник-министър на районното развиване и благоустройството: При несъблюдение глобите са, закона е регламентирал 70 хиляди лв.. Така, че стартират сътрудниците към този момент освен да издават наставления, а със съответните административни ограничения.
От пътната организация споделиха, че работата по разчистването на моста е била в допълнение затруднена след подаден сигнал на 112, че организацията съзнателно поврежда непознато имущество. Това е и причина част от извозените материали да бъдат върнати назад край моста.
Георги Терзийски, ръководител на УС на Агенция " Пътна инфраструктура ": Това са материали на притежателя. По предписание на првоохранителните органи ние бяхме длъжни да осъществим това предписание и да върнем материалите, които сме иззели от сервитута, на притежателя.
Реконструкцията на моста се чака се да продължи към четири месеца, а ремонтът ще коства 1,8 млн. лева От АПИ ще предявят иск във връзка с тези средства към притежателя на компания " Феникс ".
 Собственикът на запаленото бунище ще почисти моста на Собственикът на запаленото бунище ще почисти моста на "Струма "
Държавата и община Дупница ще подхващат всички нужни ограничения, с цел да задължат притежателя на склада за вторични първични материали да почисти терена към м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР