Кой ще ръководи българската делегация за сесията на Общото събрание

...
Кой ще ръководи българската делегация за сесията на Общото събрание
Коментари Харесай

Президент и премиер заедно решили кой ще ръководи делегацията за сесията на ООН

Кой ще управлява българската делегация за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации било контрактувано сред кабинетите на президента и премиера. Това увери медиите в Народното събрание вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Тази година това ще е министър председателят Бойко Борисов.

Според разпоредбите на Организация на обединените нации е допустимо страната да се съставлява от държавен или държавен началник или от министъра на външните работи, те могат и да се ротират според от тематиките, добави тя. Така че по думите й предвид на българското европредседателство, световните тематики, преценката е била, че е добре тази година министър-председателят да съставлява страната ни в Организация на обединените нации.

В никакъв случай не приказваме за някакви спекулации, които се чуват, акцентира Захариева. И добави, че предходната година делегацията е водена от президента.

Президентът Радев знае за това, уточни външният министър. Имало е писма сред двата кабинета, среща сред кабинетите на президента и на премиера.

По принцип, счита вицепремиерът, връзката постоянно, в случай че има някакъв проблем, би трябвало да се усъвършенства. Аз мисля, че връзка сред институциите има, несъмнено постоянно има какво да се усъвършенства, само че това е двустранен развой, не може единствено да е от страна на министър председател към президент да вземем за пример, би трябвало да е в двете направления, разяснява Екатерина Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР