Кой ще ръководи българската делегация за сесията на Общото събрание

...
Кой ще ръководи българската делегация за сесията на Общото събрание
Коментари Харесай

Кой да ръководи българската делегация в ООН било съгласувано между кабинетите на президента и премиера

Кой ще управлява българската делегация за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации било контрактувано сред кабинетите на президента и премиера . Това увери медиите в Народното събрание вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Тази година това ще е министър председателят Бойко Борисов.

Според разпоредбите на Организация на обединените нации е допустимо страната да се съставлява от държавен или държавен началник или от министъра на външните работи, те могат и да се ротират, според от тематиките, добави тя. Така че, по думите й, с оглед на българското европредседателство, световните тематики, преценката е била, че е добре тази година министър-председател ят да съставлява страната ни в Организация на обединените нации.

В никакъв случай не приказваме за някакви спекулации , които се чуват, акцентира Захариева. И добави, че предходната година делегацията е водена от президента.

Президентът Радев знае за това, уточни външният министър. Имало е писма сред двата кабинета, среща сред кабинетите на президента и на премиера.

По принцип, счита вицепремиерът, връзката постоянно, в случай че има някакъв проблем, би трябвало да се усъвършенства. Аз мисля, че връзка сред институциите има, несъмнено постоянно има какво да се усъвършенства, само че това е двустранен развой, не може единствено да е от страна на министър председател към президент, да вземем за пример, би трябвало да е в двете направления, разяснява Екатерина Захариева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР