Кой ще наследи златните момичета в художествената гимнастика? Кои ще

...
Кой ще наследи златните момичета в художествената гимнастика? Кои ще
Коментари Харесай

Ето ги новите златни момичета

Кой ще наследи златните девойки в художествената гимнастика? Кои ще са определените, които ще ни показват пред света, ще би трябвало да печелят медали и трофеи?

За първи път " България Днес " съумя да се добере до цялостния лист с новите грации, от които ще чакаме да ни носят медали.

 Ансамбълът донесе първия златен орден от олимпийски игри за гимнастиката ни

Ансамбълът донесе първия златен орден от олимпийски игри за гимнастиката ни

Така златните девойки от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова към този момент имат своите наследнички. Те са определени от треньора Весела Димитрова и помощничката й Михаела Маевска и се готвят на " Белмекен ".

Федерацията взе решение в подбора да влязат 10 девойки. Това са Камелия Стоилова, Вая Драганова, Петя Борисова, Биляна Везирска, Женина Трашлиева, Елена Георгиева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, Маргарита Василева и Десислава Галионова.

 Камелия бе запаса в досегашния отбор

Камелия бе запаса в досегашния отбор

Всички те водят централизирана подготовка. От тях Димитрова ще дефинира два ансамбъла. Първият ще е титулярен, а вторият авариен. По сходен метод се практикуваше в последните две години. Покрай пандемията от ковид Димитрова приготвяше редом два ансамбъла, с цел да може да има вид при заболяване или травма.

 Петя Борисова е измежду най-красивите гимнастички

Петя Борисова е измежду най-красивите гимнастички

" Желанието на старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова е да работи с два равностойни състава, като и двата да се приготвят по една и съща подготвителна стратегия ", споделят от федерацията.

 Рейчъл игра за Северна Македония

Рейчъл игра за Северна Македония

Почти несъмнено новият капитан на ансамбъла ще бъде Камелия Стоилова. Досега тя беше първа запаса на олимпийските шампионки. Ако се съблюдава наложената до през днешния ден традиция, Камелия Стоилова ще наследи Симона Дянкова. Досегашната капитанка също бе запаса на предходния отбор, който завоюва бронзовите медали на игрите в Рио 2016.

Камелия е на 20 години. Започва да тренира художествена гимнастика на 4 години. " Тя е играч с изключителна психическа резистентност. Много работлива и дисциплинирана ", споделят за нея от федерацията. Камелия впечатлява и с чаровна усмивка.

Сред фаворитките да попаднат в титулярния отбор е и Петя Борисова, която е и най-опитната състезателка измежду определените. Родена е през 1998 година в Павликени. Красавицата се готвеше в самостоятелното допреди две години. След това получи покана да се причисли към новосформирания втори състав на ансамбъла. " Просто не мога да си показва живота си без тренировките. Постоянно мисля за гимнастиката, за съчетанията, детайлите. Това е моят живот ", показа Борисова преди време.

Петя е измежду най-красивите гимнастички. Заради естествената си красота постоянно е канена за разнообразни фотосесии. Тя направи и няколко фешън появявания, само че сега е напълно отдадена на гимнастиката. Голямата й фантазия е орден от олимпийските игри в Париж 2024.

Интересната е ориста на още една гимнастичка, минала от самостоятелното към ансамбъла - Рейчъл Стоянов, която е възпитаничка на Нешка Робева. Преди няколко месеца Рейчъл завоюва многобоя на интернационалния шампионат " Жулиета Шишманова " в Бургас. Няколко години състезателката на клуб " Левски " представяше Северна Македония на огромни конгреси. Рейчъл записа най-големите триумфи в нежния спорт за западната ни съседка. Заради нея Нешка Робева и президентът на федерацията Илиана Раева нееднократно имаха разногласия. В последна сметка Рейчъл се причисли към ансамбъла през май.

Камелия Петрова към този момент знае какво е да печелиш оценки за България. Тя беше част от отбор девойки, който завоюва три сребърни медала на европейското състезание във Варна тази година. Момичетата на Валя Ваташка и Цветелина Найденова отстъпиха само на Русия в многобоя и във финалите на уредите.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР